Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Στροφή 180 μοιρών από την JPMorgan - Ενεργοποιεί fund στο κρυπτονόμισμα

JP Morgan / Πηγή: A{

H JPMorgan ετοιμάζεται να προσφέρει σε πλούσιους πελάτες της ένα fund σε bitcoin και γίνεται, έτσι, η τελευταία και παράλληλα η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα που υιοθετεί τα κρυπτονομίσματα ως assets.

Το bitcoin fund της JPMorgan μπορεί να ενεργοποιηθεί από φέτος το καλοκαίρι, δήλωσαν δύο πηγές με γνώση του θέματος στο CoinDesk.

Η διαχείριση του fund θα είναι ενεργή σε αντίθεση με την παθητική επιλογή φανατικών υποστηρικτών των crypto, όπως του Pantera Capital και του Galaxy Digital,  τα οποία επέτρεψαν σε εύπορους πελάτες του να αγοράζουν και πωλούν bitcoin μέσω funds, χωρίς ποτέ να τα ακουμπάνε. Το Galaxy και η NYDIG προσφέρουν τώρα bitcoin funds σε πελάτες της Morgan Stanley.

Η κίνηση της JPMorgan αποτελεί μεγάλη στροφή για την τράπεζα, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας, Jamie Dimon, χαρακτήριζε το 2017 το bitcoin ως επικίνδυνη απάτη, απειλώντας να «απολύσει αμέσως» κάθε χρηματιστή που ασχολείτο με αυτό. «Αν είστε αρκετά χαζοί, θα πληρώσετε το τίμημα κάποια ημέρα», είχε δηλώσει τότε.

Αν και πήρε πίσω γρήγορα τον χαρακτηρισμό περί απάτης και πιο πρόσφατα χαμήλωσε τη ρητορική του, ο Dimon επέμενε στα τέλη του 2020 ότι το bitcoin δεν του αρέσει.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ