Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ερχεται η πρώτη πιστωτική κάρτα που δίνει μπόνους... κρυπτονομίσματα

Bitcoin
Πηγή: Pexels

Η Mastercard και το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini θα λανσάρουν την πρώτη πιστωτική κάρτα που θα δίνει στους χρήστες ψηφιακών νομισμάτων «ανταμοιβή» για τις αγορές τους φέτος, βαθαίνοντας την εμπλοκή μεγάλων εταιρειών πληρωμών στην ανερχόμενη κατηγορία assets.

Οι χρήστες της κάρτας θα παίρνουν από το καλοκαίρι μπόνους σε bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα που θα αντιστοιχεί στο 3% των αγορών τους, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωσή τους, με τα ψηφιακά νομίσματα να κατατίθενται σε λογαριασμούς που έχουν οι κάτοχοι της κάρτας στην Gemini. Η κάρτα θα εκδίδεται από τη WebBank, μια ψηφιακή τράπεζα με έδρα τη Γιούτα. 

Οι μεγάλες εταιρείες πληρωμών -από τη Mastercard και τη Visa έως την PayPal- έχουν αυξήσει την εμπλοκή τους με τα κρυπτονομίσματα τους τελευταίους μήνες, καθώς μεγάλοι επενδυτές και επιχειρήσεις αγκαλιάζουν το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα. 

Η Mastercard ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι σχεδιάζει να προσφέρει στήριξη σε ορισμένα κρυπτονομίσματα από το δίκτυό της φέτος, ενώ η Visa θα επιτρέψει επίσης τη χρήση κρυπτονομισμάτων για τη διευθέτηση συναλλαγών στο δίκτυο πληρωμών της.

Με πληροφορίες από Reuters

Bitcoin
Πηγή: Pexels
Bitcoin
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ