Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 904 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Πηγή: Pixabay

Το διεθνές περιβάλλον και ειδικά οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν και πάλι ανοδικά με την Deutsche Bank στην Γερμανία να ανακοινώνει εξαιρετικά αποτελέσματα α' τριμήνου 2021 και να βάζει πάλι σε ανοδική τροχιά το γερμανικό χρηματιστήριο. Τον γερμανικό DAX, ακολουθούν ανοδικά και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί δείκτες ενώ και ο βρετανικός FTSE 100 ξεκίνησε θετικά.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης μετά απο μία διορθωτική συνεδρίαση, βρήκε στήριξη πάνω από τις 900 μονάδες και υπάρχουν βάσιμες προσδοκίες για σημερινή ανάκαμψη. To ξεκίνημα της συνεδρίασης τον βρίσκει να κινείται οριακά ανοδικά στις 904 μονάδες.

Καταλυτική η επίδραση των ελληνικών τραπεζών αυτή την περίοδο

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, που ακολούθησε χθες τις ευρωπαϊκές αγορές στην πτώση, το περιβάλλον διαμορφώνεται θετικά για μία ακόμη προσπάθεια προσέγγισης των 920 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Οι τραπεζικές μετοχές μπορούν να αντιδράσουν ανοδικά και να συμπαρασύρουν και τα υπόλοιπα blue chips σε υψηλότερα επίπεδα. Η στήριξη της αγοράς είναι πέριξ των 900 μονάδων.

Το σκηνικό που καθημερινά μεταβάλλεται σε ότι αφορά την πανδημία, δείχνει ότι σταδιακά και μέχρι τα μέσα Μαίου θα γίνονται μικρά βήματα 'απελευθέρωσης' οικονομικών δραστηριοτήτων. Το ζητούμενο είναι να επιταχυνθεί με γρήγορα βήματα και ο εμβολιασμός ώστε το καλοκαίρι να διαμορφωθεί μία καλύτερη οικονομική πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, εκτός από τις θετικές διεθνείς τάσεις, στο προσκήνιο βρίσκονται τα σχέδια εισηγμένων για άντληση κεφαλαίων με ομολογιακά δάνεια, τα εταιρικά αποτελέσματα χρήσης 2020 που ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του μήνα, οι επιχειρηματικές κινήσεις βασικών μετόχων και οι εμφανίσεις νέων μετόχων στο προσκήνιο και γενικότερα η χρηματιστηριακή αγορά βιώνει μία έντονη καθημερινότητα που αναθερμαίνεται από προσδοκίες για μακροοικονομική ανάκαμψη λόγω των μελλοντικών εκταμιεύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από τα μη τραπεζικά blue chips θα πρέπει να εστιάσουμε ιδιαίτερα προς ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, την Motor Oil να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Aramco, την Aegean που προετοιμάζεται για το άνοιγμα του τουρισμού, την Jumbo με εμπορικές βλέψεις για το καλοκαιρινό τρίμηνο, την Coca Cola HBC που και αυτή αναμένει κάποια τόνωση πωλήσεων στην Ελλάδα από την αύξηση του τουρισμού, την Autohellas και πολλές εισηγμένες μεσαίας κεφαλαιοποίησης που ανακοίνωσαν καλά αποτελέσματα. Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε και πολλές διανομές μερισμάτων που θα τονώσουν την κατανάλωση ή και τις επανατοποθετήσεις τους σε μετοχές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ