Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Εισαγόμενη από τις ΗΠΑ αύξηση των αποδόσεων

Ευρώ / Πηγή: Pixabay
Ευρώ / Πηγή: Pixabay

Σημαντική αύξηση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων σημειώνεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, μετά τη επανεμφάνιση ανοδικής τάσης των αποδόσεων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε σχεδόν 5 μονάδες βάσης στο -0,20%, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου, ακολουθώντας την αύξηση των αποδόσεων στους αντίστοιχους τίτλους του αμερικανικού δημοσίου εν όψει της συνεδρίασης της Fed το βράδυ.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 0,94%, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε 6 μονάδες βάσης και σκαρφάλωσε στο 0,86% που είναι νέο υψηλό επτά μηνών.  

Αν και δεν αναμένονται ουσιαστικές μεταβολές της νομισματικής πολιτικής στη σημερινή συνεδρίαση της Fed, οι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις του προέδρου της, Τζερόμ Πάουελ, για να δουν αν η κεντρική τράπεζα μπορεί να αρχίσει να συζητά για μία σταδιακή μείωση των αγορών ομολόγων. Η Fed έχει δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων με τον σημερινό ρυθμό έως ότου υπάρξει «σημαντική περαιτέρω πρόοδος» στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Αυξάνονται ξανά οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σταθεροποιήθηκαν τον Απρίλιο, μετά την άνοδο που κατέγραψαν το πρώτο τρίμηνο – τη μεγαλύτερη από το 2009 – εν μέσω προσδοκιών ότι η τεράστια δημοσιονομική στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση θα επιτάχυνε την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα σημειώθηκαν και πάλι ανοδικές κινήσεις, με τις αποδόσεις των 10ετών τίτλων να αυξάνονται 8 μονάδες βάσης τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο επικεφαλής αναλυτής της Danske Bank δήλωσε ότι το αρνητικό άνοιγμα της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων αυξήθηκαν χθες βράδυ, όταν είχε κλείσει η Ευρώπη.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία επιδεινώθηκε απρόσμενα τον Απρίλιο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και των νέων περιορισμών που επιβλήθηκαν σε πολλές περιοχές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ