Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Σταμάτησαν οι πωλήσεις μετά το σήμα από τη Fed

Ευρώ / Πηγή: Pixabay
Ευρώ / Πηγή: Pixabay

Οι πωλήσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σταμάτησαν σήμερα καθώς η Fed διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας ακόμη και αν ενισχυθούν η ανάπτυξή της και ο πληθωρισμός.

To ενδεχόμενο μίας σταδιακής μείωσης των αγορών ομολόγων από τη Fed προκάλεσε μεγάλες πωλήσεις των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη και γενικότερα τις τελευταίες εβδομάδες και ιδιαίτερα χθες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι η κεντρική τράπεζα δεν πρόκειται να μειώσει στο προσεχές διάστημα τη στήριξη που προσφέρει για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης με υψηλό αξιόχρεο ήταν ελαφρά υψηλότερες σήμερα, αλλά κινούνται χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα της Τετάρτης. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου σημείωνε άνοδο κατά μισή μονάδα βάσης στο -0,228%, ενώ χθες είχε αυξηθεί έως το -0,203%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε μία σειρά χωρών της Ευρωζώνης αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα και μπορεί να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στις αποδόσεις, εφόσον κινηθεί σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ