Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ether: Πάνω από τα 3.000 δολάρια η τιμή του - Τετραπλασιάστηκε από την αρχή του έτους

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η τιμή του ether έσπασε το όριο των 3.000 δολαρίων, πετυχαίνοντας νέο υψηλό – ρεκόρ σε ένα εντυπωσιακό ράλι, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι το κρυπτονόμισμα θα χρησιμοποιείται ακόμη περισσότερο σε ένα αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα στο μέλλον.

Το ether, που διαπραγματεύεται στην πλατφόρμα Ethereum με τεχνολογία blockchain, αυξήθηκε 3% στο ανταλλακτήριο Bitstamp φθάνοντας στα 3.144,18 δολάρια στη διαπραγμάτευση στο Λονδίνο. Η τιμή του είναι αυξημένη 325% από την αρχή του έτους, έναντι αύξησης κατά 95% του bitcoin στο ίδιο διάστημα.

Εν μέρει, το μεγάλο ράλι αντανακλά την προσέγγιση των κερδών που είχε το bitcoin στα τέλη του 2020, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Q9 Capital, μίας εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ.  

Βελτίωση της πλατφόρμας ethereum

Αντανακλά, επίσης, τη βελτίωση της πλατφόρμας Ethereum, πρόσθεσε, και μία αυξανόμενη στροφή προς μία αποκέντρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα και ειδικότερα τις συναλλαγές εκτός του παραδοσιακού τραπεζικού τομέα, για τον οποίο η τεχνολογία blockchain του ethereum είναι πολύ σημαντική.

Το λανσάρισμα επενδυτικών κεφαλαίων σε ether που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο του Καναδά έχει επίσης συμβάλει στην εκτίναξη της τιμής του.

«Η αύξηση των αποκεντρωμένων χρηματοπιστωτικών συναλλαγών συνεχίζει να ωθεί υψηλότερα την τιμή του ether καθώς οι επενδυτές αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα crypto και θεωρούν το ether ως ένα ασφαλές asset δεύτερης επιλογής», δήλωσε στέλεχος της εταιρείας Kenetic Capital στο Χονγκ Κονγκ.

Εκδοση ψηφιακού ομολόγου από την ΕΤΕπ 

Αναδεικνύοντας την τάση αυτή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχώρησε τη Μεγάλη Εβδομάδα στην έκδοση ψηφιακών ομολόγων, ύψους 100 εκατ. ευρώ, μέσω της πλατφόρμας Ethereum, ενώ η JP Morgan σχεδιάζει τη διαχείριση ενός επενδυτικού ταμείου σε bitcoin.

Εξ άλλου, μεγάλη αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών, Andreessen Horowitz, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου κεφαλαίου ύψους 1 δις. δολαρίων που θα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και crypto start-ups, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον για τον κλάδο.

Η τιμή του bitcoin, που είναι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με μία κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τριs. δολαρίων, ανέκτησε την περασμένη εβδομάδα το επίπεδο των 50.000 δολαρίων και σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου κυμαίνεται περί τα 58.700 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 4%, ενώ το υψηλό ρεκόρ του είναι 64.895 δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ