Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Επαναφορά πάνω από τις 900 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Μετά την υποχώρηση κάτω από τις 900 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη την Παρασκευή, η αγορά προς το τέλος της συνεδρίασης έδειξε ότι επανασυσπειρώνεται για επιστροφή προς τις 900 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά (0,8%) στις 904 μονάδες.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η αγορά προσπαθεί να ξεπεράσει το αναμενόμενο σοκ που έχει υποστεί από το τεράστιο dilution που δημιούργησε η είσοδος δισεκατομμυρίων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που προήλθαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο ο τραπεζικός κλάδος παραμένει σε ανοδικό κανάλι αφού οι ελληνικές τράπεζες πλέον έχουν καταρτίσει και υλοποιούν τα σχέδια τους για την σταδιακή μείωση των NPL's και των NPE's με απώτερο στόχο, την εξυγίναση των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων τους, την αύξηση της οργανικής κερδοφορίας και την επιστροφή στην βιώσιμη κερδοφορία από το 2022 με την διανομή μερισμάτων.

Να σημειώσουμε ότι στις 27 Μαίου η Eurobank θα ανακοινώσει εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου 2021. Στη διαπραγμάτευση επανέρχεται σήμερα η μετοχή της Attica Bank, με τις πρώτες εντολές να δείχνουν ότι η μετοχή θα κινηθεί με ισχυρές απώλειες.

Στα υπόλοιπα blue chips, περιμένουμε να δουμε μέσα στην εβδομάδα μία καλυτερη κίνηση στην μετοχή του ΟΤΕ , την ανάκαμψη της μετοχής του ΟΠΑΠ που παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό τον Απρίλιο-Μάιο αφού δεν μπορεί να δρομολογήσει ανοδική κίνηση και την συνέχιση της ανοδικής πορείας σε Μυτιληναίο, Jumbo , Motor Oil.

Οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021 πέρασαν για πρώτη φορά από την έναρξη της χρήσης σε θετικό έδαφος καταγράφοντας αύξηση κατά +24% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2020, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά -11% περίπου.

Στις κατασκευαστικές , η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ολοκλήρωσε μία φάση συσσώρευσης και φαίνεται ότι σταθεροποιείται με ανοδικές προοπτικές ενώ η Ελλάκτωρ επηρεάζεται από την επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η μετοχή του Titan (Int) ουσιαστικά ενσωματώνει τις προσδοκίες από την οικοδομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενώ Coca Cola HBC, Aegean , Autohellas ποντάρουν στο άνοιγμα του τουρισμού. Σε ότι αφορά το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, η μετοχή της Φουρλής έχει αυξήσει όγκους χρηματιστηριακών συναλλαγών στις τελευταίες συνεδριάσεις ενώ και το Πλαίσιο θα έχει αυξημένες πωλήσεις ως εταιρεία.

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαικές αγορές

Το στοίχημα των επιταχυνόμενων ρυθμών ανάπτυξης μέσα στο 2021 και στην υπερβάλλουσα ρευστότητα ποντάρουν οι ευρωπαικές αγορές που ξεκινούν την εβδομάδα με μεικτές τάσεις. Οι αρνητικές ειδήσεις για την απασχόληση από την Αμερική που βγήκαν την Παρασκευή απόγευμα ίσως επηρεάσουν χρηματιστηριακά την Ευρώπη και την Αμερική σήμερα. Οι αμερικανοί αναλυτές θεωρούν ότι κάποιες αποτιμήσεις σε τεχνολογικές μετοχές, είναι υπερβολικές και θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις. Ήπιες τασεις καταγράφουν η γερμανική, η ισπανική και η ιταλική χρηματιστηριακή αγορά σήμερα το πρωί ενώ με οριακή υποχώρηση ξεκίνησε η γαλλική και η ολλανδική.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ