Νέα
  • ΓΔ: 905.55 -1.02%
  • Τζίρος: 86,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ether: Νέα εκτίναξη της τιμής του πάνω από τα 4.000 δολάρια

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η τιμή του ether αυξήθηκε σχεδόν 7% το τελευταίο 24ωρο, στα 4.141. 99 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, με την κεφαλαιοποίησή του να φθάνει τα 476,3 δισ. δολάρια, λιγότερο από το μισό της αντίστοιχης του bitcoin (1,1 τρις. δολάρια).

Το ether κινείτο στη σκιά του bitcoin, αλλά τα κέρδη του αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό το τελευταίο διάστημα καθώς οι επενδυτές αναζητούν άλλα κρυπτονομίσματα για αποδόσεις.

Μείωση της τιμής του bitcoin τον Απρίλιο

Η τιμή του bitcoin μειώθηκε πάνω από 2% τον Απρίλιο, ενώ του ether αυξήθηκε πάνω από 40%. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει ξεπεράσει τα 2,5 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την CoinMarketCap.

Θεσμικοί επενδυτές και ορισμένες επιχειρήσεις, όπως η Tesla, ελκύστηκαν από το bitcoin στις αρχές του έτους, θεωρώντας ότι προσφέρει δυνητικά κάλυψη από τον πληθωρισμό την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο τυπώνουν χρήμα για να βοηθήσουν τις οικονομίες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Μεγάλες τράπεζες της Wall Street, όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, επιδιώκουν επίσης να προσφέρουν σε πλούσιους πελάτες τους να έχουν θέσεις στο bitcoin.

Οι διαφορές ether και bitcoin

To bitcoin και το ether έχουν ομοιότητες καθώς είναι και τα δύο ψηφιακά νομίσματα, αλλά έχουν και διαφορές. Ενώ το bitcoin θεωρείται από τους οπαδούς του ως μέσο αποθεματοποίησης αξίας όπως ο χρυσός, το ether στοχεύει να δημιουργήσει μία μορφή αποκεντρωμένου ίντερνετ που δεν ελέγχεται από κεντρικές Αρχές.

Έχει διαμορφώσει τη βάση για μία όλο και πιο δημοφιλή τάση στα crypto, την αποκαλούμενη «αποκεντρωμένη χρηματοδότηση», που στοχεύει να αναδημιουργήσει παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά προϊόντα με την τεχνολογία blockchain, το πληροφοριακό σύστημα κατανομής στο οποίο στηρίζονται πολλά κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, αυτή η έκρηξη στη δραστηριότητα έχει οδηγήσει σε συμφόρηση του Ethereum, του δικτύου του ether. Το δίκτυο αυτό διέρχεται τώρα μία φιλόδοξη μεταρρύθμιση, η οποία, θεωρητικά, θα επιτρέψει ταχύτερες συναλλαγές και θα μειώσει την απαιτούμενη ποσότητα ενέργειας για τη διεκπεραίωσή τους.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ