Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ξεκίνημα στις 892 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη με έντονες πτωτικές τάσεις σε blue chips

«Διορθωτική» υπήρξε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Τα μηνύματα από το κλείσιμο των δύο (μεγαλύτερων) αμερικανικών δεικτών χθες (S&P 500 και Nasdaq) ήταν μάλλον δυσοίωνα και προδιαθέτουν για μία πτωτική συνεδρίαση στις ευρωπαικές αγορές. Εκτός από την καθοδική κίνηση των αμερικανικών μετοχών, στις ανησυχίες των ευρωπαικών ήρθαν να προστεθούν και τα προβλήματα που δημιουργεί η αναμόχλευση πληθωριστικών πιέσεων. Εάν προστεθεί και η χρηματιστηριακή «υπερθέρμανση» που έχει προηγηθεί τότε θεωρείται άκρως αναμενόμενη η σημερινή διόρθωση στις ευρωπαικές αγορές.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο χθες, τα μη χρηματοοοικονομικά blue chips και ειδικά οι μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ λειτούργησαν ανασχετικά στην τραπεζική πτώση η οποία επιταχύνθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης. Στην πορεία η άνοδος και των Jumbo, Coca Cola HBC, Aegean , Μυτιληναίου και Motor Oil βοήθησε να παραμείνει το θετικό πρόσημο. Ο Γενικός Δείκτης, αφ' ενός ξεπέρασε τις 900 μονάδες, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί πάνω απο τις 910 μονάδες και έκλεισε στις 906,07 με άνοδο 1,01%. Για την σημερινή συνεδρίαση, οι οιωνοί δείχνουν αρνητικοί αφού η διόρθωση έχει ήδη ξεκινήσει στις μεγάλες ευρωπαικές αγορές και αναμένεται να επηρεάσει και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Έναρξη με υποχώρηση κάτω από τις 900 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

O Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με βαθιά «βουτιά» στις 892 μονάδες και απομένει πλέον να δούμε εάν θα κρατηθεί η πρώτη στήριξη στις 890 μονάδες. Κλειδί της συνεδρίασης θα είναι και πάλι η πορεία των τραπεζικών μετοχών αλλά και εάν τα μη χρηματοοικονομικά blue chips δείξουν αντοχή. Στα τραπεζικά blue chips αναμένεται σήμερα η είσοδος της μετοχής της Eurobank στον MSCI αλλά φαίνεται ότι η κίνηση αυτή έχει ήδη προεξοφληθεί χρηματιστηριακά. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι παραδοσιακά ο Μάιος είναι μήνας διόρθωσης και παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικοί και ευρωπαικοί δείκτες έχουν οδηγηθεί σε νέα ιστορικά υψηλά θα πρέπει νομοτελειακά να αναμένουμε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και αυξημένη μεταβλητότητα. Tα εταιρικά αποτελέσματα και τα αποτελέσματα α' τριμήνου 2021 θα δείξουν εάν υπάρχουν αντοχές σε επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό επίπεδο για το β' εξάμηνο του έτους.

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τεχνικά να κρατηθούν οι 890 μονάδες ώστε να παραμείνει ανοδική η τάση. Εάν υποχωρήσει κάτω από τις 890 μονάδες ίσως δημιουργήσει νέα στήριξη στις 850 μονάδες μέχρι το τέλος Μαίου. Ευελπιστούμε όμως ότι η διορθωτική συγκυρία θα είναι μία απλή συσσώρευση πέριξ των 900 μονάδων ώστε να υπάρξει κάποια χρηματιστηριακή ανάκαμψη από το β' εξάμηνο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ