Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήρια: Επεκτάθηκε στην Ευρώπη και την Ασία το sell-off των μετοχών

Καθοδικές τάσεις στο άνοιγμα της Wall Street
Πηγή: AP

Στην Ασία και την Ευρώπη επεκτάθηκαν οι πιέσεις στα χρηματιστήρια που άρχισαν χθες, Δευτέρα 10 Μαΐου, από την Wall Street, με αιχμή τις τεχνολογικές μετοχές, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό ώθησαν τους επενδυτές να ξεφορτώνονται τις ακριβές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 1,94% στις 11.15 (ώρα Ελλάδας), ενώ ο δείκτης μετοχών του Nasdaq, που έκανε χθες βουτιά 2,6%, συνέχισε να υποχωρεί σήμερα στην προθεσμιακή αγορά. Ο δείκτης μετοχών MSCI για την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού κατέγραψε πτώση 2%, τη μεγαλύτερη από τον Μάρτιο.

Οι τεχνολογικές μετοχές στο επίκεντρο του sell-off

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η συζήτηση για το αν η αναμενόμενη αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων θα έχει αρκετή διάρκεια ώστε να αναγκάσει τη Fed σε πιο γρήγορη σύσφιξη της πολιτικής της από αυτή που αναμένεται με βάση την τρέχουσα κατεύθυνσή της. Στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες στις ΗΠΑ ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο  από το 2006.

Οι τεχνολογικές μετοχές, που ήταν από τις πλέον κερδισμένες από την πανδημία και οι τιμές τους συχνά εξαρτώνται από τις προοπτικές κερδοφορίας τους στο απώτερο μέλλον, βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο του sell-off που τροφοδοτείται από τον πληθωρισμό.

Ο Nasdaq είναι στο επίκεντρο του selloff καθώς η μέση αποτίμηση των μετοχών του αντιστοιχεί σε 26 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη τους για το επόμενο 12μηνο.

Nasdaq

Αναμένεται σημαντική αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με μία σειρά δημοπρασιών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, θεωρούνται ως οι επόμενοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τις αποφάσεις των επενδυτών. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να δείξουν ισχυρή άνοδο του πληθωρισμού τον Απρίλιο, αν και ο ετήσιος δείκτης θα επηρεαστεί από το σοκ της πανδημίας το 2020.

Συνεχίζεται η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων 

Η τάση αύξησης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων συνεχίσθηκε σήμερα. Η απόδοση των γερμανικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε 4 μονάδες βάσης στο -0,17%, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων τίτλων του αμερικανικού δημοσίου ενισχύθηκε 2 μονάδες βάσης στο 1,62%.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ