Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδος πάνω από τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Τα μακροοικονομικά νέα από την Κίνα φαίνεται ότι θα επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές κατά το ξεκίνημα της εβδομάδας. Το ζητούμενο είναι εάν οι ευρωπαϊκοί δείκτες θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις όποιες πιέσεις και να μην ξαναδούμε το «γαϊτανάκι» διόρθωσης και ανόδου που είδαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι δείκτες DAX (Γερμανία), CAC (Γαλλία) , FTSE 100 ( Bρετανία) και ο Eurostoxx 50 έχουν ξεκινήσει οριακά πτωτικά ενώ οι υπόλοιποι περιφερειακοί δείκτες στην Ευρωζώνη ξεκίνησαν οριακά θετικά.

Την εναλλασσόμενη τάση των ευρωπαϊκών αγορών είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσει και το ελληνικό χρηματιστήριο που έδειξε αντοχή στην προηγούμενη διόρθωση και δημιούργησε προϋποθέσεις για να φτάσει ο Γενικός Δείκτης στις 910 μονάδες. Όπως έχουμε επισημάνει, η περίοδος είναι αυξημένης μεταβλητότητας- στο εξωτερικό κυρίως- οπότε μέχρι να υπάρξει κάποια σταθεροποίηση, θα δούμε το σενάριο 890-910 μονάδων να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές. Aν οι εξελίξεις είναι θετικές, τότε είναι πολύ πιθανόν μέχρι το τέλος Μαίου, ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί προς τις 920 μονάδες.

Ξεκαθάρισε ο ορίζοντας στον τραπεζικό κλάδο για το 2021

Ο «χρηματιστηριακός χάρτης» στον τραπεζικό κλάδο είναι πλέον ξεκάθαρα αποτυπωμένος για το επόμενο διάστημα 2021. Η πορεία των τραπεζικών μετοχών σε συνδυασμό με 10 μη χρηματοοιοκονομικά blue chips που πραγματοποιούν το 90% περίπου των συναλλαγών θα καθορίσουν την τάση του Γενικού Δείκτη. Ωστόσο, οι μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης είναι πολλές φορές αυτές που κρύβουν τις μεγάλες χρηματιστηριακές συγκινήσεις. Οι επενδυσεις από ενεργειακές εταιρείες έχουν αυξηθεί, υπάρχει ενδιαφέρον για Real Estate, ενώ οι κλάδοι που έχουν momentum είναι ο τουρισμός, οι μεταφορές , το λιανικό εμπόριο που ευνοούνται από το άνοιγμα της οικονομίας. Οι προοπτικές είναι θετικές, αλλά το ελληνικό χρηματιστήριο εξαρτάται κυρίως από το ευρωπαικό οικονομικό περιβάλλον. Η έναρξη της συνεδρίασης βρίσκει ανοδικά τον τραπεζικό κλάδο, τις τηλεπικοινωνίες , τις κατασκευές και με ενδιαφέρον για επιμέρους μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ