Νέα
  • ΓΔ: 916.2 -0.42%
  • Τζίρος: 25,88 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Σταθεροποίηση της τιμής του μετά το tweet του Μασκ για τα διαθέσιμα της Tesla

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Το bitcoin σταθεροποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου, καθώς ο Ελον Μασκ ξεκαθάρισε ότι η Tesla δεν πούλησε τα διαθέσιμά της στο κρυπτονόμισμα.

Η τιμή του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος διαμορφωνόταν στα 44.900 δολάρια το πρωί στο Λονδίνο μετά από ένα tweet του Μασκ, στο οποίο έγραψε: «Για να σταματήσω τις εικασίες, η Tesla δεν έχει πουλήσει κανένα bitcoin».

Νωρίτερα, η τιμή του bitcoin είχε διολισθήσει στα 42.185 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, ενώ παραμένει περίπου 20.000 δολάρια χαμηλότερα από το υψηλό επίπεδο του Απριλίου.

Ο Μασκ αντιπαρατέθηκε το τελευταίο διήμερο στο Twitter με τους επικριτές της απόφασή τους να μη δέχεται η Tesla το bitcoin ως μέσo για την αγορά αυτοκινήτων της, λόγω ανησυχιών για το περιβάλλον.

Πιέσεις και στο ether και το dogecoin

Την Κυριακή, o δισεκατομμυριούχος φάνηκε να συμφωνεί με μία ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία η Tesla θα έπρεπε να πουλήσει τα διαθέσιμά της στο bitcoin, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων κατά την αγορά τους. Αυτό ενίσχυσε το απαισιόδοξο κλίμα σχετικά με τα cryptos συνολικά, εν μέσω υποχώρησης των τιμών άλλων κρυπτονομισμάτων, όπως του ether και του dogecoin.

Η ανακοίνωση από τον Μασκ στις αρχές Φεβρουαρίου ότι η Tesla είχε επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια για την αγορά bitcoin ώθησε την τιμή του σε ύψη ρεκόρ και νομιμοποίησε τα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία πλησίασαν περισσότερο στο να γίνουν ένα κατεστημένο asset τους τελευταίους μήνες παρά τις επιφυλάξεις που παραμένουν.

Οι δηλώσεις του, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα κλόνισαν τους πιστούς των crypto παρά το ότι ο ίδιος επανέλαβε τη στήριξή του στα ψηφιακά νομίσματα συνολικά. Αφαίρεσε σχεδόν 10.000 δολάρια από την τιμή του bitcoin μέσα σε λίγες ώρες την Τετάρτη, μετά τη δήλωσή του ότι η Tesla δεν θα δέχεται πληρωμές σε bitcoin.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ