Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρυσός: Γιατί σκαρφάλωσε σε υψηλό επίπεδο 4μήνου

Η διανομή του εμβολίου κατά του κορονοϊού αναμένεται να ρίξει την τιμή του χρυσού στο δεύτερο μισό του 2021 / Πηγή: Unsplash

Σε υψηλό επίπεδο σχεδόν τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε η τιμή του χρυσού, καθώς εξασθένησε το δολάριο και επενδυτές θέλουν να καλυφθούν από τον πληθωρισμό.

Η τρέχουσα τιμή του χρυσού σημείωνε αύξηση 0,3% στα 1.872,20 δολάρια, έχοντας φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Ιανουαρίου στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

«Το αφήγημα μετατοπίζεται ξεκάθαρα προς τον πληθωρισμό… αλλά ίσως πιο σημαντικό είναι η εξασθένιση του δολαρίου, που αποτελεί πιθανόν τον πιο βασικό παράγοντα», δήλωσε ανεξάρτητος αναλυτής.

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν τριών μηνών, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Αναλυτές σημείωναν επίσης ότι οι εισροές σε εισηγμένα στο χρηματιστήριο κεφάλαια σε χρυσό δείχνουν ότι οι επενδυτές αγοράζουν τον χρυσό για να καλυφθούν έναντι των ανησυχιών για τον πληθωρισμό.

Αύξηση της τιμής και για το ασήμι

Το ασήμι σκαρφάλωσε 1,3% στα 28,53 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας φθάσει ενδοσυνεδριακά στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ