Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Στο... τραπέζι η ΑΜΚ 800 εκατ. ευρώ

Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi
Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi

Το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους ευρώ 0,8 δισ. ευρώ εξετάζει η Alpha Bank, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η τράπεζα με ανακοίνωσή της. 

Νωρίτερα, με μεγάλη πτώση είχε ξεκινήσει η μετοχή της Alpha Bank στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω φημολογίας πως η διοίκησή της θα προχωρήσει πολύ σύντομα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση κεφαλαίου είναι καθαρά αναπτυξιακού χαρακτήρα και σχετίζεται με την εύρεση πρόσθετων κεφαλαίων για τη συμμετοχή της τράπεζας στο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Εφόσον οι συνθήκες στην αγορά είναι κατάλληλες, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και εντός του επόμενου 2μήνου, κατά ορισμένες πληροφορίες.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν προς τις 27 Μαΐου, όταν και θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Η Alpha Bank φέρεται να έχει ενημερώσει και τον SSM, τον μόνιμο εποπτικό μηχανισμό των τραπεζών, ότι διερευνά τις αγορές για πιθανή αύξηση κεφαλαίου αλλά χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος της αύξησης.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Σε απάντηση δημοσιευμάτων στον τύπο, ο όμιλος «Alpha Services and Holdings S.A.», 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank A.E. (“Alpha Bank”), ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων.

Η Alpha Bank θεωρεί εξαιρετικά θετικές τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, και αναλαμβάνει να συμβάλλει υποστηρικτικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

H Alpha Services and Holdings S.A, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα προβεί εγκαίρως σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί του θέματος αυτού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα