Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Με διψήφια άνοδο ξεκίνησε η μετοχή της Alpha Bank

Πηγή: Eurokinissi

Με τις περισσότερες ευρωπαικές αγορές να ξεκινούν οριακά θετικά, το ελληνικό χρηματιστήριο αναζητεί την ηρεμία της ήπιας αντίδρασης μετά την υποχώρηση που προκάλεσε η αναγγελία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank την Παρασκευή. Για να καλμάρει κάπως τον αδέξιο χειρισμό (διαρροή είδησης) της Παρασκευής που προκάλεσε αλυσιδωτές χρηματιστηριακές πωλήσεις, η Alpha Bank ανακοίνωσε εσπευσμένα σήμερα το πρωί τα αποτελέσματα α' τριμήνου 2021 ούτως ώστε να έχουν οι επενδυτές μία καλύτερη εικόνα για την τράπεζα και τους στόχους της. Η μετοχή της Alpha Bank ξεκίνησε με διψήφια άνοδο δημιουργώντας μία θετική αντίδραση για ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση στις 878 μονάδες με 1,21%. Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης έχει εκτιναχθεί πάνω από 4%.

Εύλογα λοιπόν η χρηματιστηριακή αγορά θα ανοίξει σήμερα με τα μάτια στην Alpha Bank και ευρύτερα στον τραπεζικό κλάδο. Αν οι τραπεζικές μετοχές αντιδράσουν θα δώσουν μία καλύτερη εικόνα στην τραπεζική αγορά. Να σημειώσουμε ότι προς το τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές και αυτό επέτρεψε να αντέξει η στήριξη των 860 μονάδων και να επιστρέψει ο Γενικός Δείκτης προς τις 880-890 μονάδες. Επίσης, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΤΕ και της Eurobank δήλωσαν ότι δεν επίκειται αύξηση μετοχικών κεφαλαίων στις τράπεζες τους.

Τα μη χρηματοοικονομικά blue chips

Μία καλύτερη εικόνα θα πρέπει να έχουν στη σημερινή συνεδρίαση και τα μη χρηματοοικονομικά blue chips τα οποία θα αντιδράσουν μετά τις γενικευμένες πιέσεις της Παρασκευής. Ο ΟΠΑΠ θα προσπαθήσει να κρατήσει την καλή εικόνα όπως και ο ΟΤΕ και από και πέρα περιμένουμε να δουμε μετοχές όπως η ΔΕΗ, η Motor Oil, η Μυτιληναίος, η Coca Cola , ο Τιτάν Int , η Jumbo και η Aegean καθώς και μετοχές υποδομών να έχουν αυξημένη κινητικότητα και εμπορευσιμότητα

Ανοδικά οι ευρωπαικές αγορές και υποχώρηση αποδόσεων ομολόγων

Οι ευρωπαικές χρηματιστηριακές αγορές ξεκίνησαν με ήπιους ανοδικούς ρυθμούς με αγοραστικό ενδιαφέρον για χρηματοοικονομικούς τίτλους. Η απόδοση των περισσότερων ευρωπαικών ομολόγων έχει πτωτική τάση και το γεγονός αυτό αποδίδεται στην προσπάθεια της ΕΚΤ να αποσωβήσει κινήσεις πιέσεων που θα δημιουργούσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ