Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Γιατί η HSBC δεν ενδιαφέρεται για τα κρυπτονομίσματα

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

H HSBC δεν σκοπεύει να κάνει συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα ή να προσφέρει ψηφιακά νομίσματα ως επενδυτικά μέσα σε πελάτες της, επειδή έχουν υψηλή μεταβλητότητα και στερούνται διαφάνειας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Noel Quinn.

Η θέση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας για τα κρυπτονομίσματα γίνεται γνωστή μετά τη βουτιά του bitcoin σχεδόν 50% σε σχέση με το υψηλό ρεκόρ του, καθώς η Κίνα έλαβε μέτρα κατά της εξόρυξής του και ο διαπρύσιος υποστηρικτής του, Ελον Μασκ, άμβλυνε τη στήριξή του.

Με αυτή ξεχωρίζει από ανταγωνίστριές της, όπως η Goldman Sachs, η οποία, όπως ανέφερε το Reuters τον Μάρτιο, ξανάρχισε τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και η UBS, η οποία, σύμφωνα με άλλα μέσα, διερευνούσε τρόπους να προσφέρει κρυπτονομίσματα ως επενδυτικά προϊόντα.

«Δεδομένης της μεταβλητότητας, δεν τοποθετούμαστε στο bitcoin ως asset», δήλωσε ο Quinn, προσθέτοντας: «Για αντίστοιχους λόγους δεν προστρέχουμε στα stablecoins», αναφερόμενος σε ψηφιακά νομίσματα, όπως το Tehter, που θέλουν συνήθως να αποφύγουν τη μεταβλητότητα με τη σύνδεση της αξίας τους σε assets όπως το δολάριο».

Υπέρ των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών 

Ωστόσο, ο Quinn σημείωσε ότι πιστεύει στα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών, για τα οποία εξεργάζονται πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ. Τα νομίσματα αυτά, «μπορούν να διευκολύνουν τις διεθνείς συναλλαγές σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια πιο απλά, απορροφούν το κόστος τριβής και είναι πιθανόν να λειτουργήσουν με διαφανή τρόπο και να έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά αποθηκευμένης αξίας», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της HSBC είπε ότι οι επιφυλάξεις του για τα κρυπτονομίσματα προκύπτουν εν μέρει από τη δυσκολία να εκτιμηθεί ποιος τα κατέχει καθώς και από τα προβλήματα όσον αφορά τη μετατροπή τους σε παραστατικό χρήμα.

«Βλέπω το bitcoin περισσότερο ως κατηγορία asset παρά ως μέσο πληρωμών, με τα πολύ δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το πως να αποτιμηθεί στον ισολογισμό των πελατών επειδή έχει τόσο μεγάλη μεταβλητότητα», είπε.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ