Νέα
  • ΓΔ: 820.06 +0.11%
  • Τζίρος: 25,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs για το bitcoin: Είναι πλέον επενδυτικό asset

Goldman Sachs
Πηγή: APImges

To bitcoin είναι πλέον επενδυτικό μέσο, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.

«Το bitcoin θεωρείται επενδυτικό asset. Εχει τον δικό του ιδιόρρυθμο κίνδυνο, εν μέρει επειδή είναι ακόμη σχετικά νέο και διέρχεται μία φάση προσαρμογής», δήλωσε ο επικεφαλής των ψηφιακών assets της Goldman Sachs, Mathew McDermott, σε νέα έρευνά του.

«Και δεν συμπεριφέρεται όπως θα περίμενε κανείς σε σχέση με άλλα assets, δεδομένης της αναλογίας με τον ψηφιακό χρυσό. Εως σήμερα είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένο με τα assets που έχουν κίνδυνο», πρόσθεσε.

Το bitcoin έχει κοινά με μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης

Και άλλα κρυπτονομίσματα συμπεριφέρονταν κάθε άλλο παρά μία τυπική μετοχή ή ομόλογο αξιόπιστης εταιρείας τον Μάιο. Στην πραγματικότητα, αν το bitcoin θεωρηθεί ως μία νέα κατηγορία asset έχει πολλά κοινά με μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης που βλέπουν μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές τους μετά από την παραμικρή είδηση.

Η τιμή του bitcoin συνέχισε να είναι υπό πίεση την Κυριακή, υποχωρώντας πάνω από 15% στα 32.652 δολάρια, ενώ σήμερα η τιμή του ανέκαμψε και κινείτο πάνω από τα 38.000 δολάρια.

Σημαντικός κίνδυνος για τις τιμές η ενίσχυση της εποπτείας 

Ο McDermott παραδέχεται ότι η εποπτεία των κρυπτονομισμάτων φαίνεται ως ένας σημαντικός κίνδυνος για την περαιτέρω αύξηση των τιμών τους. «Μία βασική ανησυχία είναι οι ανόμοιες εποπτικές δράσεις ανά την υφήλιο που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του κρυπτοχώρου», δήλωσε ο McDermott.

Ακόμη και εν όψει του κινδύνου αυτού, πρόσθεσε, οι θεσμικοί πελάτες παραμένουν πρόθυμοι να εντάξουν κάποιες μορφές crypto στα χαρτοφυλάκιά τους.

«Συνολικά, οι συζητήσεις με τους θεσμικούς πελάτες εξελίσσονται γύρω από το πώς μπορούν να μάθουν περισσότερα για το θέμα και να έχουν πρόσβαση στον χώρο, σε αντίθεση με τα ερωτήματα σχετικά με το τι είναι το bitcoin ή τα κρυπτονομίσματα, τα οποία ήταν το βασικό θέμα πριν από λίγα χρόνια.

Πέρα, όμως, από αυτό, οι διαχειριστές ενεργητικού και τα funds ενδιαφέρονται αν τα κρυπτονομίσματα ταιριάζουν ή όχι στα χαρτοφυλάκιά τους, και αν ναι, πώς να έχουν πρόσβαση είτε απευθείας είτε μέσω άλλων μορφών προϊόντων, όπως τα

Με πληροφορίες από yahoo.finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ