Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Οι επενδυτές στοιχηματίζουν για εκτίναξη των τιμών στα 100 δολάρια

Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου / Πηγή: Pixabay
Φωτό αρχείου / Πηγή: Pixabay

Το πιο δημοφιλές στοίχημα που βάζουν σήμερα οι επενδυτές είναι ότι οι τιμές του πετρελαίου θα φθάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι στα τέλη του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα call options (δικαιώματα αγοράς) που συνδέονται με την αύξηση της τιμής του μπρεντ και του αμερικανικού αργού (WTI) στα 100 δολάρια στο τέλος του 2022 είναι πολύ δημοφιλή.

Οι τιμές του αργού δεν έχουν φθάσει σε τέτοια επίπεδα από το 2014, όταν η αγορά ξεχείλισε από τη μεγάλη προσφορά αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου.  

Οι κάτοχοι των options στα 100 δολάρια στοιχηματίζουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να αυξάνονται μετά την άνοδό τους κατά 40% φέτος. Το ράλι, που βρίσκεται σε εξέλιξη και τροφοδοτείται από τη μείωση των περιορισμών για τον κορονοϊό, έχει οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του αμερικανικού αργού στα 70 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2018.

Η ελκυστικότητα των options στα 100 δολάρια αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα για τη σύγκλιση των επενδυτών σε φαινομενικά απίθανα στοιχήματα που θεωρούν ότι σχεδόν τους εγγυώνται κέρδη.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι το πετρέλαιο είναι απίθανο να πλησιάσει σύντομα τα 100 δολάρια, επειδή η παγκόσμια οικονομία ακόμη ανακάμπτει από το σοκ του κορονοϊού και μεγάλοι παραγωγοί αυξάνουν την παραγωγή τους λόγω της αύξησης της ζήτησης.

Με πληροφορίες από WSJ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα