Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στις 903 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με ενδιαφέρον στις τραπεζικές μετοχές

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Μία ακόμη προσπάθεια να κινηθεί προς τις 910 μονάδες θα κάνει σήμερα ο Γενικός Δείκτης καθώς ενισχύεται και από την εικόνα που έχουν οι περισσότερες ευρωπαικές αγορές που δείχνουν ότι θα κινηθούν για μεγάλο διάστημα ανοδικά. Και λέμε για μεγάλο διάστημα γιατί δεν γνωρίζουμε πως θα ξεκινήσουν το απόγευμα οι αμερικανικοί δείκτες και πως θα επηρεάσουν στο κλείσιμο τους ευρωπαικούς.

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, η χθεσινή εικόνα της νωθρότητας σε δείκτες και σε μετοχές σε συνδυασμό με τις χαμηλές συναλλαγές δείχνει ότι μάλλον συσσωρεύει πάνω από τις 900 μονάδες και πιθανότατα θα περιμένει το τέλος του α' εξαμήνου για να κάνει κάποια κίνηση.

Η στάση αναμονής οφείλεται και στην αντίστοιχη εικόνα των ξένων αγορών σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία που έχοντας προεξοφλήσει όλες τις θετικές εξελίξεις περιμένουν συγκεκριμένα σινιάλα σχετικά με :

– Aνάπτυξη των ισχυρών οικονομιών

– Αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων

– Ισχυροποίηση επιχειρηματικών μεγεθών μεγάλων ομίλων

Η πανδημία άλλαξε την εικόνα των οικονομιών και των επιχειρήσεων σε κάθε γωνιά του πλανήτη και το 2021 θα είναι η χρονιά της αναπροσαρμογής με ή χωρίς την βοήθεια των Κεντρικών Τραπεζών.

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, πάλι οι τραπεζικές μετοχές θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς. Στις τράπεζες το ενδιαφέρον εστιάζεται στην μετοχή της Alpha Bank που βρίσκεται στη έναρξη της διαδικασίας της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 800 εκατ. Ευρώ. Αν καταφέρει να κινηθεί ανοδικά και η μετοχή της ΕΤΕ τότε θα έχουν μπει καλές βάσεις στη σημερινή συνεδρίαση. Ερωτηματικό η συμπεριφορά της Πειραιώς και για την Eurobank το μεγάλο πρόβλημα της μετοχής είναι η αδυναμία υπέρβασης των 0,8 ευρώ.

Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, η χθεσινή απότομη πτώση της μετοχής του ΟΤΕ στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης δημιούργησε ερωτηματικά και αμφιβολίες για την τάση της μετοχής. Γενικότερα, το τελευταίο διάστημα ορισμένα ξένα funds έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των ποσοστών τους στη μετοχή. Ο ΟΠΑΠ συσσωρεύει στα παρόντα επίπεδα και ενίοτε κάνει μικρές ανοδικές κινήσεις, η ΔΕΗ επανέρχεται προς τα 9 ευρώ ενώ οι μετοχές ενέργειας (Motor Oil και ΕΛΠΕ) μετά από ένα ανοδικό ράλι στις τελευταίες συνεδριάσεις διορθώνουν. Πτωτικά κινείται στις τελευταίες συνεδριάσεις η Jumbo ενώ δυναμική ανόδου έχει δείξει η Ιντραλοτ.

Το ελληνικό χρηματιστήριο πάντως, έχει 'χορτάσει' από θετικές εκτιμήσεις και ελπιδοφόρα μηνύματα. Στην παρούσα φάση (ή έστω από το β' εξάμηνο) θα χρειαστεί νέες εισροές κεφαλαίων από ξένα funds προκειμένου να μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να φτάσει στις 1.000 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα