Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Η μεγαλύτερη πτώση 10ημέρου λόγω ανησυχιών για την πολιτική της Fed

H τιμή του bitcoin υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο μίας εβδομάδας και πλέον καθώς οι επενδυτές «βλέπουν» προοπτικές αλλαγής της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής και η Κίνα συνεχίζει να σφίγγει τον κλοιό της εποπτείας στα κρυπτονομίσματα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος του κόσμου άρχισε να κατρακυλά από τα 35.466 δολάρια και πριν από λίγο διαμορφωνόταν λίγο πάνω από τα 33.000 δολάρια.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες μετά τη μεγάλη πτώση στις 28 Μαΐου, εν μέσω πωλήσεων που συνδέονται με την εξασθένιση του θετικού επενδυτικού κλίματος.

Ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν τη συνεχιζόμενη πίεση που ασκεί η Κίνα στις δραστηριότητες εξόρυξης και τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

«Η Κίνα συνεχίζει να πιέζει τα crypto με τις απαγορεύσεις που επιβάλλει στην εξόρυξη να πλήττουν την πιο δημοφιλή της πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, που έκανε εκκαθάριση των λογαριασμών όσων επηρεάζουν τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας επενδύσεων σε crypto στο Χονγκ Κονγκ, Kenetic Capital. «Αυτό στέλνει το μήνυμα ότι σφίγγει η θηλιά γύρα από τα crypto», πρόσθεσε.

Η πολιτική της Fed

Επιπλέον, οι αγορές κινούνται σε ευμετάβλητο έδαφος διεθνώς, καθώς οι επενδυτές βλέπουν την προοπτική να αρχίσει η Fed να αρχίσει να αντιστρέφει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της (tapering). Ωστόσο, ορισμένοι – όπως το hedge fund Kenetic Capital που διαχειρίζεται 7,5 δισ. δολάρια και τα χαρτοφυλάκιό της σε bitcoin ξεπερνά τα 310 εκατ. δολάρια, θεωρούν ότι το tapering είναι απίθανο να επηρεάσει τα κρυπτονομίσματα και τον χρυσό, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα στοιχεία ενεργητικού έχουν ανθεκτικότητα.

H Deutsche Bank βλέπει μία από τις χειρότερες πληθωριστικές περιόδους στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να διέρχονται μία από τις χειρότερες πληθωριστικές περιόδους της ιστορίας τους, με τις κρατικές δαπάνες και τη χαλαρή νομισματική πολιτική να αποτελούν καταλύτες για τη δημιουργία συνθηκών που δεν έχουν εμφανισθεί μετά τη δεκαετία του 1970.

Με πληροφορίες από yahoo.finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα