Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Πόσο μπορεί να υποχωρήσει η τιμή του - Τι δείχνουν τεχνικές αναλύσεις

Το bitcoin μπορεί να κατρακυλήσει στα 20.000 δολάρια, αν υποχωρήσει και άλλο από τα σημερινά επίπεδά του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται αναλύσεις εταιρειών, όπως της Quanda Corp., της Evercore ISI και της Tallbacken Capital Advisors LLC.

Η τιμή του bitcoin μειώθηκε περίπου 7% αυτή την εβδομάδα και διαπραγματευόταν περί τα 34.300 δολάρια σήμερα το πρωί.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα «πλησιάζει επικίνδυνα το επίπεδο των 30.000 δολαρίων», εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για εποπτεία του από τις αμερικανικές Αρχές και «μία διάσπαση των 30.000 δολαρίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιες πωλήσεις», δήλωσε ο Edward Moya, υψηλόβαθμος αναλυτής της Oanda Corp.

bitcoin διάγραμμα

Από το υψηλό επίπεδο του Απριλίου, η τιμή του bitcoin έχει μειωθεί 30.000 δολάρια, υπό το βάρος των αρνητικών δηλώσεων του δισεκατομμυριούχου, Ελον Μασκ, και των νέων μέτρων που έλαβαν οι κινεζικές Αρχές. Η ικανότητα των αμερικανικών Αρχών να ανακτήσουν τα λύτρα που είχαν ζητηθεί από μία μεγάλη εταιρεία σε bitcoin συνέβαλαν επίσης στην άποψη ότι το κρυπτονόμισμα δεν είναι εκτός του κρατικού ελέγχου.

Ο ειδικός σε τεχνικές αναλύσεις της Evercore, Rich Ross και ο Michael Purves  της Tallbacken Capital Advisors τονίζουν και οι δύο ότι τα 20.000 δολάρια θα είναι ένα πιθανό επίπεδο – «κλειδί», αν το bitcoin υποχωρήσει πολύ χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδά του.

Η Microstrategy συνεχίζει να επενδύει στο bitcoin

Αλλοι, ωστόσο, εξακολουθούν να πιστεύουν στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του ψηφιακού νομίσματος. Για παράδειγμα, η Microstrategy του Michael Saylor αύξησε την έκδοση ενός ομολόγου χωρίς επενδυτική διαβάθμιση στα 500 από τα 400 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει επιπλέον αγορές του bitcoin. Η Microstrategy είναι μία από τις πιο αισιόδοξες εισηγμένες εταιρείες για κρυπτονομίσματα. Στο Ελ Σαλβαντόρ, ο πρόεδρος Nayib Bukele δήλωσε ότι το bitcoin καθιερώθηκε ως νόμιμο μέσο πληρωμών.

Ωστόσο, περίπου μία εβδομάδα μετά το ιστορικό υψηλό επίπεδο που σημειώθηκε στα μέσα Απριλίου, ο Purves υποστήριξε ότι τα επιχειρήματα των οπαδών του bitcoin ήταν «πολύ αμφισβητούμενα». «Πόσο χαμηλότερα μπορεί να πάει;» ρώτησε ο ίδιος σε χθεσινό σημείωμά του, για να απαντήσει: «Η πιο προφανής απάντηση εξακολουθεί να είναι μία πλήρης απώλεια των κερδών που είχε μετά τα 20.000 δολάρια – με άλλα λόγια, να επανέλθει στα 20.000 δολάρια».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα