Νέα
  • ΓΔ: 912.81 +0.40%
  • Τζίρος: 123,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 925,9 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με αυξημένες συναλλαγές

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Να επιβεβαιώσει το ανοδικό κύμα καλείται ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση που κλείνει μία πολύ καλή χρηματιστηριακή εβδομάδα. Οι χθεσινές εξελίξεις και η επιβεβαίωση της ΕΚΤ ότι θα συνεχίσει την επαναγορά ομολόγων για όσο διάστημα απαιτηθεί έφερε ένα κλίμα αισιοδοξίας στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και αίσθημα ανακούφισης στις ευρωπαικές αγορές που όμως δεν κινήθηκαν όλες ανοδικά. Ήπια ανοδικά έκλεισαν χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας) οι αμερικανικοί δείκτες και αυτοί κοντά σε ιστορικά υψηλά ενώ μεικτές τάσεις είχαν οι ασιατικές αγορές.

Θα διατηρηθεί πάνω από τις 920 μονάδες ή θα διορθώσει ο Γενικός Δείκτης ;

Ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 920 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 924,3 μονάδες πραγματοποιώντας υψηλό 17 μηνών και επιστρέφοντας στα επίπεδα τέλους 2019. Η ανοδική κίνηση προήλθε κυρίως από την ομαδική άνοδο των 4 τραπεζικών μετοχών (λόγω της ομαλής εξέλιξης των ομολόγων και την προεξόφληση εμφάνισης νέων εσόδων κεφαλαίων) , την άνοδο των δύο μετοχών κατασκευαστικών ομίλων (Ελλακτωρ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ) και την ταυτόχρονη άνοδο των υπόλοιπων blue chips. Yψηλή ήταν η αξία συναλλαγών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, η τάση στις τραπεζικές μετοχές θα είναι αυτή που θα δείξει εάν ο Γενικός Δείκτης διατηρηθεί πάνω από τις 920 μονάδες ή εάν θα υπάρξει λελογισμένη υποχώρηση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη μετοχή της Alpha Bank που στις 15 Ιουνίου έχει τη Γεν. Συνέλευση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου , αλλά και στις υπόλοιπες αντιδράσεις των τραπεζικών μετοχών.

Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, ο ΟΠΑΠ περιμένει αύξηση τζίρου λόγω στοιχηματισμού στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αυτή την περίοδο, ο ΟΤΕ βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι παρά τις μικροδιορθώσεις ενώ ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Motor Oil φαίνεται ότι έχουν συνάψει συμφωνία και οι μετοχές τους κινούνται ανοδικά. Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και η μετοχή της Ελλάκτωρ που προχωρά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Καλή εικόνα και στα περισσότερα blue chips όπως η Coca Cola HBC, η Jumbo , η Μυτιληναίος , η Titan International και αρκετές άλλες από υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ