Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Κινείται περί τα 40.000 δολάρια - Αυξημένο ενδιαφέρον από τα hedge funds

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

H τιμή του bitcoin κυμαίνεται περί τα 40.000 δολάρια σήμερα, εν μέσω στοιχείων έρευνας που έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον των hedge funds για τα κρυπτονομίσματα και της δήλωσης του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, Tim Draper, ότι εμμένει στην πρόβλεψή του πως το bitcoin θα φθάσει τα 250.000 δολάρια στο τέλος του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Το bitcoin, η τιμή του οποίου είχε σκαρφαλώσει χθες το βράδυ πάνω από τα 40.000 δολάρια μετά τις θετικές δηλώσεις του Ελον Μασκ το Σαββατοκύριακο, κινείται σήμερα γύρω από το όριο αυτό.

«Το bitcoin κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, ανακάμπτοντας σημαντικά, αλλά θα πρέπει να διασπάσει πειστικά – και το σημαντικότερο να κλείσει πάνω – από το όριο των 41.000 δολαρίων», δήλωσε αναλυτής κρυπτονομισμάτων στην επενδυτική πλατφόρμα eToro. «Είδαμε την τιμή να ανθίσταται νωρίτερα φέτος στο επίπεδο αυτό, όταν τότε ήταν στα ιστορικά υψηλά επίπεδά της, και θα ήθελα πραγματικά να δω μία ισχυρότερη αύξηση για να είμαι αισιόδοξος όσον αφορά την ανάκαμψη της τιμής και την ενδεχόμενη άνοδό της στα 50.000 δολάρια και παραπάνω», πρόσθεσε.

Κόντρα στο ρεύμα τα hedge funds

Σημερινό δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι τα hedge funds σχεδιάζουν να αυξήσουν την έκθεσή τους στα κρυπτονομίσματα έως το 2026, επικαλούμενο έρευνα της Intertrust. Οι FT σημείωσαν ότι αυτό είναι «μείζων ψήφος εμπιστοσύνης για τα ψηφιακά assets μετά τις πρόσφατες μεγάλες μειώσεις των τιμών τους και τα σχέδια για τιμωρητικούς νέους κεφαλαιακούς κανόνες». Σύμφωνα με πρόταση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), οι τράπεζες που διακρατούν κρυπτονομίσματα θα πρέπει να τηρούν αντίστοιχα ποσά σε κεφάλαια.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 100 οικονομικών διευθυντών hedge funds παγκοσμίως και έδειξε ότι αυτοί ανέμεναν να διατηρούν κατά μέσο όρο το 7,2% του ενεργητικού τους σε κρυπτονομίσματα μετά από μία πενταετία. Αν το εύρημα αυτό αναχθεί στο σύνολο του κλάδου, θα αντιστοιχούσε σε ένα ποσό της τάξης των 312 δισ. δολαρίων. 

Το δημοσίευμα ανέφερε, επίσης, ότι «ο αυξανόμενος ενθουσιασμός των hedge funds βρίσκεται σε μεγάλη αντίθεση με τον ευρύτερο σκεπτικισμό μεταξύ των πιο παραδοσιακών διαχειριστών ενεργητικού, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να ανησυχούν για τις τεράστιες διακυμάνσεις των κρυπτονομισμάτων και την αβεβαιότητα σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιό τους».

Τι θα δηλώσουν οι miners

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής για τις αγορές της Ava Trade, δήλωσε ότι «οι επενδυτές πρέπει να παρακολουθούν στενά την επίδοση του bitcoin καθώς οι χρηματιστές έχουν διαμορφώσει τελικά μία αισιόδοξη δυναμική». «Οι αισιόδοξοι για το bitcoin επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο και η ελπίδα είναι ότι θα δούμε τελικά την τιμή του bitcoin να κινείται προς το όριο των 50.000 δολαρίων. Πιστεύουμε πραγματικά ότι τις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε από τους miners ότι το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη είναι καθαρή ενέργεια. Μία τέτοια εξέλιξη… είναι πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος καταλύτης για να αρχίσει το bitcoin το επόμενο ράλι του», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από yahoo.finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ