Νέα
  • ΓΔ: 851.2 -1.82%
  • Τζίρος: 109,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Το 80% των επενδυτών θεωρούν ότι είναι φούσκα

Bitcoin / Πηγη: AP
Bitcoin / Πηγη: AP

Περισσότεροι επενδυτές θεωρούν ότι το bitcoin είναι φούσκα σε νεότερη έρευνα της Bank of America, παρά το γεγονός ότι η τιμή του μειώθηκε κατά 35% τον Μάιο από τα υψηλά επίπεδα του Απριλίου.

Περίπου το 80% των διαχειριστών ταμείων που ρωτήθηκαν από την BofA χαρακτήρισαν φούσκα την αγορά έναντι 75% τον Μάιο. Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ 207 επενδυτών που διαχειρίζονται ενεργητικό 645 δισ. δολαρίων, το «long bitcoin» είναι το δεύτερο asset μετά τα εμπορεύματα στο οποίο έχουν θέσεις οι περισσότεροι επενδυτές.

Το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει έναν σκεπτικισμό που υπάρχει στους επαγγελματίες μάνατζερ για το αν τα crypto είναι βιώσιμη κατηγορία asset, δεδομένης της μεγάλης διακύμανσής τους και της αβεβαιότητας για το ρυθμιστικό πλαίσιό τους. Οι φόβοι φούσκας δεν είναι κάτι νέο για τα κρυπτονομίσματα και πολλοί είναι οι επενδυτές που έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την αγορά ενός asset που δεν στηρίζεται κάπου.

Ο Jones θέλει το 5% του χαρτοφυλακίου σε bitcoin

Παρά την πτώση των τιμών, επενδυτικές τράπεζες εξακολουθούν να αποδέχονται τα κρυπτονομίσματα. Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει σε πελάτες της παράγωγα που θα συνδέονται με το Ethereum.

Οι τιμές στηρίχτηκαν αυτή την εβδομάδα από τον βετεράνο διαχειριστή hedge fund, Paul Tudor Jones, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC: «Ολοι με ρωτούν τι πρέπει να κάνουν με τα bitcoin του. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι θέλω το 5% σε χρυσό, το 5% σε bitcoin, το 5% σε μετρητά και το 5% σε εμπορεύματα».

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι το 72% των επενδυτών θεωρεί πως ο πληθωρισμός (στις ΗΠΑ) θα είναι προσωρινός και το 73% αναμένει ότι η Fed να στείλει μήνυμα για σταδιακή μείωσης της στήριξης τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο. Το 57% εκτιμά ότι η όποια διόρθωση της αγοράς μετοχών το επόμενο εξάμηνο θα είναι πιθανόν μικρότερη από 10%.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ