Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 914 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

«Διορθωτική» υπήρξε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Σε κατάσταση ενδοστρέφειας οι χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ λόγω του διλήμματος που θέτει η FED «ανάπτυξη ή πληθωρισμός», μεικτές τάσεις στις ευρωπαικές αγορές λόγω της θέσης της ΕΚΤ «ανάπτυξη με πληθωρισμό» και πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές που ταλανίζονται από αμφιβολίες για την ανάπτυξη της κινέζικης οικονομίας.

Στήριξη στις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και ελπίδες για υψηλότερα

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, υπάρχει η αισιοδοξία των μεγάλων εισροών (άνω των 9 δισ. Ευρώ) σε ορίζοντα ενός έτους στην ελληνική οικονομία μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ταυτόχρονα υπάρχουν και οι επιχειρηματικές εξελίξεις που είναι ραγδαίες στο διάστημα αυτό. Το ζητούμενο όμως για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι ότι θα πρέπει να βρεί νέα σενάρια ανόδου, αφού τα προηγουμενα έχουν ήδη προεξοφληθεί. Εάν δούμε την κίνηση του Γενικού Δείκτη κατά το τελευταίο διάστημα θα δούμε ότι έχει υποχωρήσει μόλις κατά 2% περίπου από τις 927 μονάδες που είναι τα υψηλά 17μηνών και αυτό έχει γίνει με αργό τρόπο. Συνεπώς μπορούμε να μιλάμε για μία ανεπαίσθητη διόρθωση που μάλιστα βρίσκει σημαντικές αντιστάσεις πέριξ των 910 μονάδων.

Η εικόνα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης που διαμορφώνουν την τάση

Οι τραπεζικές μετοχές έχουν μεγάλη μεταβλητότητα ακόμη και ενδοσυνεδριακά. Η μετοχή της Alpha Bank βρέθηκε μέσα στην εβδομάδα σε πτωτικό κανάλι μόνο που η χθεσινή συνεδρίαση μας έδειξε ότι η πτώση μάλλον εξαντλείται και ίσως να υπάρξουν ανοδικές κινήσεις στο επόμενο διάστημα. Οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές κινούνται με αυξημένη μεταβλητότητα μέσα στην συνεδρίαση. Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, ο ΟΠΑΠ είχε μία ενδιαφέρουσα Γεν. Συνέλευση που ίσως αλλάξει την καθοδική πορεία, ο ΟΤΕ αντέδρασε, η μετοχή της Μυτιληναίος προσεγγίζει ανοδικά τα 16 ευρώ σε μία καλή συμπεριφορά ενώ έντονη μετοχική κινητικότητα συνοδευόμενη με αυξημένες συναλλαγές καταγράφει η μετοχή της Ελλάκτωρ. Η Lamda Development βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων λόγω Ελληνικού ενώ ανοδικά μετά από 3 συνεδριάσεις αντέδρασε χθες η μετοχή της Aegean η οποία έχει ενσωματώσει και τις νεες μετοχές από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι ενεργειακές μετοχές Motor Oil και ΕΛΠΕ συνεχίζουν ανοδικά (διεθνής επενδυτική τάση για την ενέργεια) ενώ ανοδικά και αθόρυβα κινείται και η διεθνής μετοχή του Τιτάνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ