Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Πτώση της τιμής του μετά τις ανακοινώσεις της Fed

 Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των κρυπτονομισμάτων σήμερα, με τα δύο μεγαλύτερα - το bitcoin και το ether – να καταγράφουν απώλειες περίπου 4%.

Το bitcoin διαπραγματευόταν στα 37.866 δολάρια, υποχωρώντας μετά τις 15 Ιουνίου, όταν η τιμή του είχε φθάσει τα 41.330 δολάρια.

τιμή bitcoin

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα επλήγη από την ανακοίνωση της Fed ότι μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια έως τα τέλη του 2023. Τα θεωρούμενα πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως ορισμένες μετοχές και τα crypto,  επηρεάσθηκαν επίσης αρνητικά από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να αποσύρει ταχύτερα από το αναμενόμενο το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της.

Αρνηση της Παγκόσμιας Τράπεζας να βοηθήσει το Ελ Σαλαβδόρ 

Χθες, εξ άλλου, η Παγκόσμια Τράπεζα απέρριψε αίτημα του Ελ Σαλβαδόρ για βοήθεια στη χρήση του bitcoin ως νόμιμου μέσου πληρωμών. Η ΠΤ ανέφερε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει το Ελ Σαλβαδόρ στα σχέδιά του λόγω του περιβαλλοντικού αντίκτυπου από την εξόρυξη του bitcoin και των προβλημάτων διαφάνειας.

Ικανοποιημένοι οι Βρετανοί από τα κρυπτονομίσματα

Η άρνηση της ΠΤ συνέπεσε με την επανάληψη της προειδοποίησης από τη βρετανική χρηματοπιστωτική Αρχή (Financial Conduct Authority, FCA) ότι ο κόσμος «πρέπει να είναι προετοιμασμένος να χάσει όλα τα χρήματά του», αν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα. Η ρυθμιστική Αρχή εκτίμησε ότι υπάρχουν 2,3 εκατομμύρια ενήλικες Βρετανοί κατέχουν σήμερα κρυπτονομίσματα έναντι 1,9 εκατομμυρίων πέρυσι, με όλο και περισσότερους να τα θεωρούν ως συμπλήρωμα ή ως εναλλακτική των κατεστημένων επενδύσεων.

Από την άλλη πλευρά, ο ενθουσιασμός για τα crypto αυξάνεται επίσης, με πάνω από τους μισούς χρήστες τους να αναφέρουν ότι είχαν θετική εμπειρία έως τώρα και είναι πιθανόν να κάνουν και άλλες αγορές, με το σχετικό ποσοστό να αυξάνεται από στο 41% στο 53%, σύμφωνα με την FCA. To ποσοστό όσων μετάνιωσαν για την αγορά κρυπτονομισμάτων μειώθηκε από το 15% στο 11%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ