Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Φλερτάρει με τα 30.000 δολάρια μετά τα νέα μέτρα της Κίνας

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

Με τα 30.000 δολάρια φλερτάρει το bitcoin, ένα επίπεδο που θεωρείται κρίσιμο για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του, καθώς η Κίνα εντείνει τη λήψη μέτρων κατά των κρυπτονομισμάτων.

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε έως 4,3% σήμερα το πρωί στα 31.171 δολάρια και, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, μία διάσπαση του επιπέδου των 30.000 δολαρίων θα έπληττε πολύ σοβαρά το κλίμα και θα ενίσχυε τον κίνδυνο ενός μεγαλύτερου sell-off. Πριν από λίγο, το bitcoin διαπραγματευόταν πάνω από τα 32.700 δολάρια.

bitcoin, 22-6-2021

«Το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μεταξύ των 30.000 και των 40.000 δολαρίων και ας ελπίσουμε ότι τα 30.000 δολάρια θα παραμείνουν το χαμηλό έτους», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας crypto, Nexo, στο Λονδίνο, προσθέτοντας: «Αν όχι, θα πρέπει να εξετάσουμε τα 25.000 ή ακόμη και τα 20.000 δολάρια».

Τα μέτρα της Κίνας

Χθες, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι κάλεσε στελέχη των μεγαλύτερων τραπεζών καθώς και της AliPay να διακόψουν την παροχή υπηρεσιών σε κρυπτονομίσματα. Οι ανησυχίες για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των ενεργοβόρων υπολογιστών που υποστηρίζουν το bitcoin συνεχίζουν, επίσης, να είναι στο προσκήνιο, με Κινέζους αξιωματούχους να διακόπτουν τη λειτουργία εταιρειών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Εν τω μεταξύ, η προοπτική μείωσης των μέτρων στήριξης καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία περιορίζει, επίσης, τη διάθεση για κερδοσκοπικές επενδύσεις.

Η αγορά από τη MicroStrategy δεν επηρέασε τις τιμές

Η υποχώρηση της τιμής του bitcoin έχει αποδυναμώσει το επιχείρημα υποστηρικτών τους, όπως του Michael Saylor της MicroStrategy, ότι το ψηφιακό νόμισμα είναι μέσο αποθεματοποίησης αξίας. Η MicroStrategy ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αγόρασε επιπλέον 13.005 bitcoin έναντι περίπου 489 εκατ. δολαρίων με μία μέση τιμή αγοράς περίπου 37.617 δολαρίων.

Η είδηση αυτή, ωστόσο, δεν μπόρεσε να ενισχύσει σημαντικά τις τιμές εν μέσω ανησυχιών ότι ανακόπτεται μία ευρύτερη υιοθέτηση του bitcoin από θεσμικούς επενδυτές μετά την αποστασιοποίηση του Ελον Μασκ και της Tesla.

Mία διάσπαση του ορίου των 30.000 δολαρίων θα σήμαινε «μεγάλο πλήγμα» στο κλίμα και πιθανόν «μεγάλες πωλήσεις» σε όλη την αγορά των κρυπτονομισμάτων, ανέφερε ο επικεφαλής του ανταλλακτηρίου παραγώγων ψηφιακών asset, Delta Exchange, σε e-mail του, αλλά αναμένει ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα θα ανακάμψει και θα φλερτάρει με τα 40.000 δολάρια τις επόμενες εβδομάδες.

Πτώση για το ether και το dogecoin

H τιμή του ether, του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, υποχώρησε σήμερα έως 4,2%, ενώ η τιμή του dogecoin έκανε βουτιά 22% το τελευταίο 24ωρo. «Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα έχουν χάσει την ανοδική τους δυναμική έναντι του bitcoin μετά τις καλύτερες επιδόσεις που είχαν σημειώσει», δήλωσε ο ιδρυτής της Fairlead Strategies.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ