Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 909 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με οριακή άνοδο

«Διορθωτική» υπήρξε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά την σημερινή συνεδρίαση ενώ οι ασιατικές είχαν μεικτές τάσεις. Η εικόνα της αυξημένης μεταβλητότητας που έχει δημιουργήσει η ασάφεια της FED σχετικά με τον πληθωρισμό και την διαχείρισή του στις ΗΠΑ φαίνεται ότι θα έχει ημερομηνία λήξης το τέλος του α’ εξαμήνου. Οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν ήδη προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων που περιλάμβαναν και μειώσεις σε μετοχικούς τίτλους. Στις τελευταίες συνεδριάσεις στις ΗΠΑ καταγράφεται μία νέα στροφή από τις μετοχές της παραδοσιακής οικονομίας (ενέργεια, τράπεζες, εμπόριο) προς μετοχές τεχνολογίας που φαίνεται ότι έχουν καταγράψει διόρθωση και επιστρέφουν πάλι ανοδικά.

Oι αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων κυριαρχούν στην χρηματιστηριακή αγορά

Ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α δείχνει να συσπειρώνεται πέριξ των 910 μονάδων . Ή μάλλον μεταξύ των 905-910 μονάδων. Ο κύκλος των αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων συνεχίζεται και πέρα από τις τραπεζικές. Βέβαια η σημαντικότερη αύξηση που απασχολεί την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά είναι αυτή της Alpha Bank. Ενδιαφέρουσες ήταν οι ειδήσεις σχετικά με το Galaxy και κυρίως τις επιπτώσεις θα έχει για τα οικονομικά μεγέθη της Τράπεζας. Ενθαρρυντικές ειδήσεις έβγαλε χθες και η Γεν. Συνέλευση της Πειραιώς. Σε ανοδική φάση βρίσκεται η μετοχή της Eurobank αλλά όλοι αναρρωτιούνται εάν θα κάνει την υπέρβαση προς τα 0,9 ευρώ. Μεικτές τάσεις εμφανίζει η μετοχή της ΕΤΕ

Από εκεί και πέρα , πολύ καλή συνεδρίαση πραγματοποίησε η μετοχή του ΟΤΕ , ο ΟΠΑΠ κινείται με ορίζοντα την διανομή μερίσματος και τα έσοδα από την διεύρυνση των πρακτορείων και την αύξηση του στοιχηματισμού, ενώ η μετοχή της AEGEAN συνέχισε και χθες ανοδικά. Η Ελλάκτωρ εισέρχεται και αυτή στην τελική φάση πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σε ότι αφορά τα value stocks, Μυτιληναίος, ΔΕΗ , Μotor Oil, ΕΛΠΕ , Coca Cola HBC και Titan International παραμένουν οι κυρίαρχοι καταλύτες και εκπρόσωποι της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ