Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin fund: Ανάρπαστες οι μετοχές του στο Χρηματιστήριο του Ντουμπάι

Ανάρπαστες έγιναν στο χρηματιστήριο Nasdaq Dubai οι μετοχές του καναδικού bitcoin fund, του πρώτου αυτού του είδους που διαπραγματεύεται σε χρηματιστήριο της Μέσης Ανατολής.

Η μετοχή έκλεισε στα 38,30 δολάρια με άνοδο 10% στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το δελτίο τιμών του Nasdaq Dubai.

Το καναδικό fund είναι το πρώτο σε bitcoin που εισήχθη σε μεγάλο χρηματιστήριο – του Τορόντο – πέρυσι. Σκοπός της εισαγωγής του και στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι είναι για να διαπραγματεύεται όλο το 24ωρο.

Το bitcoin fund επενδύει μακροπρόθεσμα και αποτελεί ασφαλέστερη εναλλακτική άμεσων επενδύσεων στο κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του. Αντίθετα, δεν  κερδοσκοπεί με τις βραχυπρόθεσμες μεταβολές των τιμών του bitcoin.

Μόλις πριν από έξι εβδομάδες, το bitcoin διαπραγματευόταν κοντά στα 60.000 δολάρια εν μέσω θερμής αποδοχής του από την Wall Street και μικροεπενδυτές.

H ανωνυμία δεν διασφαλίζει τα κρυπτονομίσματα εγκληματιών 

Ο αρνητικός αντίκτυπος, όμως, λόγω της μεγάλης χρήσης ενέργειάς για την εξόρυξή του, που αναδείχθηκε από τον Ελον Μασκ της Tesla, καθώς και τα εναντίον του μέτρα από τις κινεζικές Αρχές το οδήγησαν σε πτώση τις τελευταίες εβδομάδες, με την τιμή του να υποχωρεί χθες πρόσκαιρα κάτω και από τα 30.000 δολάρια, ενώ σήμερα ανέκαμψε και πριν από λίγο κινείτο πάνω από τα 34.000 δολάρια.  

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ