Νέα
  • ΓΔ: 886.72 -0.85%
  • Τζίρος: 89,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 909 μονάδες με οριακή υποχώρηση ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές (σε ΗΠΑ-Ευρώπη-Ασία) ήταν καλό κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Τα μακροοικονομικά δεδομένα από ΗΠΑ και Γερμανία δείχνουν ότι το 'τρένο της ανάπτυξης' έχει μπει στις ράγες και -εάν δεν υπάρξει νέα οπισθοδρόμηση σε θέματα πανδημίας- το β' εξάμηνο 2021 θα είναι πολύ καλό. Ωστόσο η μεταβλητότητα είναι αυξημένη στις ευρωπαικές αγορές. Σήμερα τα περισσότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια ξεκίνησαν ανοδικά αλλά κάποια έχουν περάσει σε αρνητική μεταβολή.

Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν 'τιμολογήσει' αυτές τις προοπτικές καθώς και τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών να αντιμετωπίσουν και τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη και έτσι είχαμε δύο πολύ καλές συνεδριάσεις ενώ θετικά κινούνται και οι ευρωπαικές αγορές κατά την έναρξή τους. Βέβαια, να επισημάνουμε ότι σήμερα μάλλον εξασθενεί η άνοδος και ίσως έχουμε σε κάποιες αγορές και μικροδιορθώσεις. Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει υστερήσει στην άνοδο σε σχέση με τις ξένες αγορές. Χρωστάει μία καλή ανοδική αντίδραση, την οποία περιμένουν και οι επενδυτές και οι εισηγμένες και οι επαγγελματίες της αγοράς. Οι τελευταίες συνεδριάσεις είχαν πολύ χαμηλούς όγκους συναλλαγών και αυτό δείχνει μάλλον προσωρινή αποχή από τα τεκταινόμενα.

Με οδηγό την τιμή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank

Ο καθορισμός της τιμής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην μετοχή της Alpha Bank με premium έναντι του χθεσινού κλεισίματος αναμένεται να δώσει αντίδραση στη μετοχή. Aν αντιδράσει η μετοχή της Alpha Bank, εκτιμάται θα ακολουθήσει αντίδραση και από τις άλλες τραπεζικές μετοχές ή έστω κάποιες εξ' αυτών.

Για τα υπόλοιπα blue chips , η μετοχή του ΟΤΕ έχει μεταπτώσεις από άνοδο σε πτώση, οι προοπτικές για τον ΟΠΑΠ φαίνονται καλές αυτό το καλοκαίρι (ετοιμάζεται και η διανομή του μερίσματος) και από εκεί και πέρα οι μετοχές ενέργειας (Motor Oil, ΕΛΠΕ) είχαν μία μικρή συσσώρευση κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις αλλά παραμένουν σε θετικό momentum.

Η περιοδικότητα ευνοεί την μετοχή της Coca Cola HBC (λόγω θέρους) και της Titan International (λόγω του πακέτου Μπάιντεν στις ΗΠΑ για τις υποδομές) , η Lamda Development λόγω Ελληνικού, η Jumbo που έχει αναθέρμανση λόγω θέρους και διακοπών των πωλήσεών της ενώ η Μυτιληναίος συσσωρεύει κάτω από τα 15,5 ευρώ και ίσως σήμερα υπάρξει αντίδραση, η μετοχή του ΟΛΘ λόγω διανομής υψηλού μερίσματος, η Intralot κινείται ανοδικά λόγω εξωστρέφειας. Από την μεσαία κεφαλαιοποίηση μετοχές όπως η AVAX , τα Πλαστικά Θράκης, τα Πλαστικά Κρήτης, η Frigoglass κά μπήκαν σε ανοδική κίνηση κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ