Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το μεγάλο βήμα της Interlife, το στοίχημα του ΟΤΕ και τα θετικά της πτώσης του ΓΔ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Υπάρχουν προοπτικές κατά την συνεδρίαση της Τρίτης ή της Τετάρτης να δούμε μείωση των ρευστοποιήσεων στις ξένες αγορές. Παραμένουν υπεραγορασμένες καθώς όλοι πόνταραν στο θετικό σενάριο τους τελευταίους μήνες. Δηλαδή στα εμβόλια και στην επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα. Παραμένουν ζωντανές οι ελπίδες. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, παρά τον αποκλεισμό της χώρας λόγω της μετάλλαξης του covid 19, κινήθηκε καλύτερα από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές τους. Iσως επειδή δεν είχε αυξηθεί όσο και αυτοί το τελευταίο τρίμηνο.

Βρετανικό φλέγμα και «κρίση τροφίμων»

Με υποχώρηση (σταθερή καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης) -1,63% κινήθηκε ο δείκτης FTSE 100 στο βρετανικό χρηματιστήριο στο City και διαμορφώθηκε στις 6.422 μονάδες. Μία υποχώρηση που δείχνει το περίφημο «βρετανικό φλέγμα». Να θυμήσουμε ότι η Βρετανία είναι αποκλεισμένη λόγω μεταλλαγμένου κορoνοιού από Ιταλία , Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία, Ολλανδία και άλλες ευρωπαικές χώρες αλλά και από τον Καναδά. Εξαιτίας αυτού του αποκλεισμού, το Bloomberg μιλάει για πιθανή «κρίση τροφίμων» (food crisis) αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η Βρετανία δεν είναι αυτάρκης σε κτηνοτροφικά και γεωργικά προιόντα. Στο Ντόβερ και στο Καλέ (απέναντι) οι παρκαρισμένες νταλίκες σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Γενικός Δείκτης

Βίαια η διόρθωση μεν, αλλά κρατάμε και ένα θετικό... Από το -5,8% πτώση κατάφερε να επιστρέψει στο -3,8% μέσα σε μία ώρα. Η εμφάνιση αγοραστών σε τραπεζικές -κυρίως- μετοχές και λοιπά blue chips βοήθησε στην μικρή αυτή ανατροπή που είχε περισσότερο ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Το ζητούμενο είναι να μην υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης κάτω από τις 750 μονάδες μέχρι την επόμενη Δευτέρα και χαθεί όλο το θετικό momentum που είχε. Ας κρατήσουμε τα θετικά της συνεδρίασης και ας ελπίσουμε για μία μικρή ανάκαμψη αύριο και μεθαύριο στο Χρηματιστήριο Αθηνών ή έστω για μικρότερες απώλειες απ' ότι σήμερα.

Τράπεζες

Ενδοσυνεδριακοί αγοραστές, όταν οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονταν με διψήφιες απώλειες στα μέσα της συνεδρίασης, εμφανίστηκαν χθες. Άλλοι ήταν από τα «φίλια» χαρτοφυλάκια (δηλαδή παλιοί μέτοχοι και διαχειριστές σε θυγατρικές των ομίλων τους) και άλλοι νέοι επενδυτές. Καλό ήταν που αντέδρασε κάπως ο κλάδος. Αφήνει παρακαταθήκες για την συνεδρίαση της Τρίτης και της Τετάρτης. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι αισιόδοξοι. Οι 4 τραπεζικές μετοχές πραγματοποίησαν το 50% των συνολικών συναλλαγών.

ΕΤΕ

Κράτησε τα 2 ευρώ η μετοχή (έκλεισε στα 2,055 ευρώ) δείγμα του καλού market making που ασκεί ο όμιλος της Εθνικής στη μετοχή του. Οι ανακοινώσεις για την Εθνική Ασφαλιστική θα πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Για να δούμε εάν θα πάρει παράτηση λόγω της συγκυρίας. 

ΟΤΕ

Πολύ καλή και τεχνική η συμπεριφορά της μετοχής του ΟΤΕ. Ξεκίνησε με σημαντική υποχώρηση για να κλείσει με (-1,95%) στα 12,56 ευρώ. Μία μετοχή που αντέχει και σε χαλεπούς καιρους. Eνδιαφέρον θα έχει και στις επόμενες συνεδριάσεις της εορταστικής εβδομάδας. Το 5G αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του μέλλοντος. Να κρατήσει ή και να διευρύνει ο όμιλος τα μερίδιά αγοράς του το 2020 και το 2021 αποτελεί το άμεσο στοίχημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Να που ο μετοχικός ακτιβισμός έκανε καλό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Η μετοχή υποχώρησε μέχρι τα 1,56 ευρώ και ξαφνικά οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές και μεγαλομέτοχοι ξεκίνησαν να αγοράζουν ανεβάζοντας τη μετοχή στα 1,67 ευρώ (-0,95%).

AEGEAN

Την έβλεπαν οι διαχειριστές από την αρχή της συνεδρίασης να καταγράφει μεγάλες πιέσεις και την συνέκριναν με τις ευρωπαϊκές αερομεταφορές που ήταν ιδιαίτερα πιεσμένες. Τελικά, η μετοχή της Aegean άντεξε και υποχώρησε με -3,17% και μαζεύοντας όποια προσφορά υπήρχε. Να τα λέμε και αυτά...

ΦΟΥΡΛΗΣ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών αποφάσισε η διοίκηση του ομίλου Φουρλής κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων. Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εισηγήθηκε τη λήψη απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 9.880.942,59 ευρώ προς κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού που έχει σχηματισθεί από μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων (κέρδη εις νέον) και συγκεκριμένα του ποσού των 10.400.992,20 ευρώ μειωμένου κατά το ποσό των 520.049,61 ευρώ το οποίο θα παρακρατηθεί και θα αποδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των μετόχων. Ο όμιλος περιμένει πολλά και από τις επενδύσεις του στο εξωτερικό.

Ιnterlife Ασφαλιστική

Έτοιμη να μπει στο χρηματιστήριο αξιών Αθηνών είναι η Interlife Ασφαλιστική. Η καλή θεσσαλονικιώτικη εταιρεία είναι ήδη εισηγμένη στην Κύπρο και ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα στην Αθήνα. Η δεύτερη ασφαλιστική μετά την Ευρωπαϊκή Πίστη στο ελληνικό χρηματιστήριο. Υπάρχει βέβαια και η Eurobrokers αλλά αυτή είναι μεσιτική αντασφαλειών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε ότι - αφού διαπίστωσε την καταρχήν συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων εισαγωγής-  ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του συνόλου των 18.567.912 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΦΑΛΙΣΕΩΝ», υπό την αίρεση της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου εισαγωγής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επίθεση hackers στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στο Λονδίνο

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα με τον μεταλλαγμένο ιό, το no deal Brexit, ήρθε και η επίθεση hackers στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων, επίθεση από χάκερ, η οποία του κόστισε το 5% του συνόλου των περιουσιακών του στοιχείων, δέχθηκε το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Exmo, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα να «παγώσει» προσωρινά όλες τις αναλήψεις. Σύμφωνα με σημείωμα ασφαλείας με σημερινή ημερομηνία (21 Δεκεμβρίου), το Exmo εντόπισε ύποπτη δραστηριότητα αναλήψεων νωρίτερα εντος της ημέρας, με μεγάλες ποσότητες κρυπτονομιμάτων όπως το Bitcoin να εξέρχονται από τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια της πλατφόρμας.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.  Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ