Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται η μείωση των τιμών

Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου / Πηγή: Pixabay
Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου / Πηγή: Pixabay

Σημαντική πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς η αναπάντεχη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ θόλωσε τις ενδείξεις για ισχυρή άνοδο της αμερικανικής αγοράς καυσίμων.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε πριν λίγο περισσότερο από 1 δολάριο στα 73,68 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε, επίσης, πάνω από 1 δολάριο και διαμορφωνόταν λίγο κάτω από τα 72 δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν τα αμερικανικά αποθέματα τόσο της βενζίνης όσο και του ντίζελ. Η ζήτηση βενζίνης μειώθηκε από τα υψηλά επίπεδα στην αρχή του μήνα, αλλά τα μέσα επίπεδα κατανάλωσης επανέρχονται στα κανονικά επίπεδα.

Υπήρξαν, επίσης, ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+) μπορεί να είναι σύντομα σε θέση να αυξήσουν την προσφορά τους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος για την επίλυση της διαφοράς μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανή συμφωνία θα δίνει μεγαλύτερο περιθώριο παραγωγής στα ΗΑΕ για το επόμενο έτος.

Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί πάνω από 50% φέτος καθώς οι εμβολιασμοί αύξησαν τη ζήτηση καυσίμων σε μεγάλες οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, και ενισχύουν την ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν περισσότερο από 1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας ΕΙΑ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα