Νέα
  • ΓΔ: 876.35 +0.74%
  • Τζίρος: 39,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Κάτω από τα 30.000 δολάρια η τιμή του - Επιταχύνθηκε το sell off

Bitcoin / Πηγή: AP
Bitcoin / Πηγή: AP

Επιταχύνθηκε σήμερα το sell off του bitcoin, με την τιμή του να υποχωρεί κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε έως 4,1% και διαπραγματευόταν περί τα 29.700 δολάρια στο Λονδίνο. Πτωτικά κινήθηκαν και άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το ether, με τον δείκτη τιμών Galaxy Crypto του Bloomberg να υποχωρεί περίπου 4%.

Για κάποιους επενδυτές, τα 30.000 δολάρια είναι το επίπεδο στήριξης του bitcoin και σε περίπτωση που αυτό διασπαστεί μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μεγαλύτερους επενδυτές. Αν υπάρξουν περαιτέρω μεγάλες απώλειες, είναι πιθανό να κλονιστεί η αγορά κρυπτονομισμάτων, ακόμη και να διογκωθεί η ευρεία φυγή από ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές. Οι παγκόσμιες μετοχές υποχωρούν λόγω των φόβων επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης και της συνεχούς εξάπλωσης της μετάλλαξης του κορονοϊού Δέλτα.

Το bitcoin θα κινείται από τα 20.000 έως τα 40.000 δολάρια

«Θα πρέπει να δημιουργήσουμε πρώτα μία άλλη βάση πριν ξαναρχίσει μία ανοδική τάση», δήλωσε ο επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. «Θα κινείται (το bitcoin) από τα 20.000 έως τα 40.000 δολάρια για το υπόλοιπο του έτους», πρόσθεσε.

Το αφήγημα, που οδήγησε το bitcoin στο υψηλό ρεκόρ των σχεδόν 65.000 δολαρίων στα μέσα Απριλίου, αμφισβητείται πλέον. Ορισμένοι υποστήριζαν ότι το ψηφιακό νόμισμα θα λειτουργούσε ως μέσο προστασίας έναντι του πληθωρισμού, λόγω της περιορισμένης προσφοράς τους, αλλά η αύξηση της τιμής του bitcoin από την αρχή του έτους είναι μόλις 2% έναντι αύξησης 13% που σημειώνει ο δείκτης S&P 500.

To bitcoin έχει δεχθεί πολλά κτυπήματα τελευταία – όπως τα μέτρα των κινεζικών Αρχών κατά της εξόρυξής του – ενώ υπάρχει πρόοδος των κεντρικών τραπεζών στην έκδοση των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων, κάτι που θα πίεζε τα ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα.

Ο δημιουργός του Dogecoin χαρακτήρισε πρόσφατα τα κρυπτονομίσματα ουσιαστικά ως απάτη, ενώ η διάθεση για κερδοσκοπία γενικά υποχωρεί.

Τη Δευτέρα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, κάλεσε τις χρηματοπιστωτικές Αρχές της χώρας να επιταχύνουν τη δημιουργία νέων κανόνων για τον έλεγχο των stablecoins.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ