Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Διακυμάνσεις στα χρηματιστήρια - Νέο ράλι στις αγορές ομολόγων λόγω της Δέλτα

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Με διακυμάνσεις κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά τη χθεσινή βουτιά τους, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες ότι η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι φόβοι των επενδυτών για τη Δέλτα ήταν ορατοί και στις αγορές των ομολόγων, οι αποδόσεις των οποίων συνέχισαν να υποχωρούν, ενώ και οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν τη χθεσινή πτώση τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 άνοιξε το πρωί με κέρδη πάνω από 1% λόγω των θετικών ανακοινώσεων από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων και της ανοδικής αναθεώρησης της παραγωγής από μεταλλευτικές εταιρείες, για να τα χάσει στη συνέχεια. Παράλληλα, απώλειες 0,2% κατέγραφε και ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, συνεχίζοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί του εδώ και 18 μήνες.

Ανοδικά κινείται η Wall Street - Πτώση στις ασιατικές αγορές

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Stoxx 600 ανέκαμψε και πάλι και πριν λίγο σημείωνε κέρδη 0,5%, μετά το ανοδικό άνοιγμα της Wall Street, όπου οι δείκτες κατέγραφαν σημαντικά κέρδη μετά το άνοιγμα της αγοράς, μετά τη χθεσινή πτώση τους κατά περίπου 2%, με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο 1,2% και τον S&P 500 και τον Nasdaq να ενισχύονται 0,8% και 0,4%, αντίστοιχα.

Προηγουμένως, οι πωλήσεις μετοχών είχαν συνεχισθεί στις ασιατικές αγορές, με τον δείκτη μετοχών MSCI για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας) να υποχωρεί 0,6% και τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei να χάνει σχεδόν 1%.

Τα πιο ριψοκίνδυνα assets δέχονται πιέσεις τελευταία σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς πολλές χώρες δυσκολεύονται να περιορίσουν τη μετάδοση της ταχέως εξαπλούμενης μετάλλαξης Δέλτα, αυξάνοντας τους φόβους ότι θα ακολουθήσουν και άλλα lockdown και περιορισμοί που μπορούν να ανακόψουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Νέα πτώση των αποδόσεων των ομολόγων 

Τα ευρωπαϊκά ομόλογα συνέχισαν το ράλι τους, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν σε νέα χαμηλά πολλών μηνών. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης  στο -0,427%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, ωθώντας ακόμη και την απόδοση των 30ετών τίτλων κοντά σε αρνητικό έδαφος (στο 0,04%).

Το ράλι τους συνέχισαν και τα 10ετή ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, με την απόδοσή τους να υποχωρεί στο 1,164% που είναι επίσης το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 0,66%.

Μειώνονται οι τιμές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου πέρασαν σε αρνητικό έδαφος μετά τη βουτιά περίπου 7% χθες λόγω των ανησυχιών για τη μελλοντική ζήτηση καυσίμων, μετά και την απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την προσφορά του.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε 0,3% στα 68,44 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού επίσης 0,3% στα 66,15 δολάρια.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ