Νέα
  • ΓΔ: 914.84 -3.02%
  • Τζίρος: 86,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Ανέκαμψε πάνω από τα 30.000 δολάρια

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

To bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ανέκαμψαν σήμερα μετά το sell-off στις αρχές της εβδομάδας και την υποχώρηση του πρώτου κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Η τιμή του bitcoin σημείωνε άνοδο 6% πάνω από τα 31.500 δολάρια, ενώ και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το ether και το XRP κατέγραφαν κέρδη 7% και 3%, αντίστοιχα.

Ο λόγος για τη σημερινή άνοδο δεν ήταν ξεκάθαρος, αλλά το τελευταίο δίμηνο το bitcoin βρίσκει στήριξη όταν η τιμή του υποχωρεί στα 30.000 δολάρια.

Ο επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυτπονομισμάτων Luno, Vijay Ayyar, δήλωσε ότι η σημερινή άνοδος μπορεί να είναι προσωρινή. Αν το bitcoin δεν ξεπεράσει τα 32.000 δολάρια, ο Ayyar αναμένει μεγαλύτερη πτώση του, ακόμη και στα 24.000 δολάρια.

«Γενικά, υπάρχουν αρκετοί μακροοικονομικοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τα ριψοκίνδυνα assets αυτή την ώρα – ανησυχίες για τον πληθωρισμό, η COVID, και αναφορικά με τα crypto υπάρχουν περισσότερες ανησυχίες, όπως σχετικά με την εποπτεία από τις Αρχές», πρόσθεσε.

Τα κρυπτονομίσματα είναι σε πτωτική τροχιά καθώς λαμβάνοντα μέτρα κατά του κλάδου από ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο. Στην Κίνα, οι Αρχές έλαβαν μέτρα κατά της εξόρυξης crypto.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ