Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μασκ: Η SpaceX έχει διαθέσιμα σε bitcoin - Ανοδος της τιμής του

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Η σχέση του Ελον Μασκ με το bitcoin είναι βαθύτερη από ό,τι ήταν γνωστό έως τώρα.

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Συμβούλιο Καινοτομίας για Κρυπτονομίσματα (Crypto Council for Innovation), ο Μασκ είπε ότι έχει προσωπικά επενδύσει στο bitcoin, το Ethereum και το dogecoin, ενώ τόσο η Tesla όσο και η SpaceX (η διαστημική εταιρεία του) έχουν διαθέσιμα σε bitcoin.  

Ο Μασκ αναφέρθηκε στις επενδύσεις του συζητώντας με την Cathie Wood, επικεφαλής της Ark Investment Management και τον Jack Dorsey, διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter και της Square.

Πλησίασε τα 33.000 δολάρια το bitcoin

Μετά τις δηλώσεις αυτές, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε έως τα 32.820 δολάρια, ενώ πριν από λίγο διαμορφωνόταν στα 32.220 δολάρια.

«Θα ήθελα να δω το bitcoin να πετυχαίνει. Αν η τιμή του μειώνεται, χάνω χρήματα. Θα μπορούσα να πιέσω αλλά όχι να τα παρατήσω», είπε ο Μασκ.

Πρόσθεσε ότι η Tesla κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναδεχθεί το bitcoin για τις πωλήσεις της μόλις η εξόρυξή του επιβαρύνει λιγότερο τo περιβάλλον..  

«Φαίνεται ότι το bitcoin μετακινείται περισσότερο προς τις ανανεώσιμες (πηγές ενέργειας. Θα ήθελα να κάνω λίγο μεγαλύτερο έλεγχο για να βεβαιώσω ότι το ποσοστό χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας στο 50% ή παραπάνω», είπε, προσθέτοντας ότι η υδροηλεκτρική, η γεωθερμική και η πυρηνική ενέργεια θα μπορούσαν να είναι καλές πηγές ενέργειας για την εξόρυξη του bitcoin.

Τρελό ότι οι καταθέσεις στην Ευρώπη έχουν αρνητικά επιτόκια

Η Wood είπε ότι οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν να εντάξουν το bitcoin στους ισολογισμούς τους, εν μέρει για την κάλυψή τους από τον αποπληθωρισμό. Σημείωσε ότι το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικών Λογιστικών Προτύπων (Financial Accounting Standards Board) πρέπει να επανεξετάσει το πώς ταξινομεί το bitcoin καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να απομειώνουν την αξία των διαθεσίμων τους όταν μειώνονται οι τιμές.

Οσον αφορά την Tesla, ο Μασκ σημείωσε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις της στην Ευρώπη έχουν αρνητικά επιτόκια. «Αυτό με τρελαίνει», είπε.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ