Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Μείωση των αποδόσεων μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ

ΕΥΡΩ
Πηγή: Eurokinissi

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκαν μετά την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) της νέας κατεύθυνσης της πολιτικής της που σημαίνει ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ για μεγαλύτερο διάστημα.

Μετά την αλλαγή της στρατηγικής της, η ΕΚΤ δεσμεύτηκε σήμερα να μην αυξήσει τα επιτόκια έως όρου διαπιστώσει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στον στόχο του 2% «πολύ πριν από το τέλος του ορίζοντα των προβλέψεων και με διάρκεια».

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 3 μονάδες βάσης στο -0,42% στην αρχή της συνέντευξης Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ, πλησιάζοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Η απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε έως και 5 μονάδες βάσης στο 0,64%, που είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο, ενώ πριν από λίγο διαμορφωνόταν στο 0,65%. Στο 0,65% διαπραγματευόταν και το ελληνικό 10ετές ομόλογο, με την απόδοσή του να μειώνεται κατά 2 μονάδες βάσης.

«Υπήρξε κάποια απογοήτευση γιατί δεν υπήρξαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το (έκτακτο πρόγραμμα αγορών ομολόγων, PEPP), αλλά η γενική αίσθηση είναι ότι το forward guidance είναι στην κατεύθυνση χαλάρωσης της πολιτικής και αυτός είναι ο λόγος για τη συγκεκριμένη αντίδραση της αγοράς», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank.

Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι θα ήταν «απόλυτα πρόωρη» η «όποια έξοδος» από το PEPP. Πρόσθεσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν συζήτησε για τις αγορές ομολόγων μέσω του συμβατικού της προγράμματος APP, το οποίο πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι θα ενισχυθεί για να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από το PEPP όταν αυτό λήξει τον Μάρτιο του 2022.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ