Νέα
  • ΓΔ: 860.96 +0.07%
  • Τζίρος: 13,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BofA: Σε υψηλό επίπεδο 5μήνου οι αγορές ομολόγων από funds

Bank of America
AP Photo

Τις μεγαλύτερες αγορές ομολόγων το τελευταίο 5μηνο έκαναν τα διεθνή funds την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της Bank of America, καθώς συνεχίζεται η απόσυρση των επενδυτών από τα στοιχήματα για αύξηση του πληθωρισμού (reflation trade).

Οι αναλυτές της BofA ανέφεραν ότι τα funds αγόρασαν ομόλογα αξίας 8,4 δισ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων και ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου ύψους 2,6 δισ. δολαρίων.

Τα στοιχεία καλύπτουν την εβδομάδα έως την Τετάρτη, συνεπώς και το ισχυρό ράλι της περασμένης Δευτέρας, όταν η νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού προκάλεσε φόβους για την επάνοδο των οικονομιών στην κανονικότητα.

Οι εκροές κεφαλαίων από αμερικανικές μετοχές ανήλθε σε 2,6 δισ. δολάρια και ήταν οι μεγαλύτερες έξι εβδομάδων, ενώ από τις ευρωπαϊκές μετοχές και τον χρυσό ανήλθαν στα 700 εκατ. δολάρια και το 1 δις. δολάρια, αντίστοιχα, και ήταν οι υψηλότερες από τον Μάρτιο.

Η BofA εκτίμησε ότι υπήρξαν παγκοσμίως εισροές 3,3 δισ. δολαρίων funds σε μετοχές, αν και το γεγονός ότι 1,6 δισ. δολάρια πήγαν για τεχνολογικές μετοχές και 1,5 δισ. δολάρια για μετοχές του κλάδου υγείας τονίζει την επίπτωση του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ