Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Πλησίασε τα 40.000 δολάρια μετά από αγγελία της Amazon

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

To bitcoin εκτινάχθηκε σήμερα κοντά στα 40.000 δολάρια καθώς μία αγγελία της Amazon για πρόσληψη στελέχους που θα οργανώσει τη στρατηγική της «για το ψηφιακό νόμισμα και το blockchain» προκάλεσε προσδοκίες για εμπλοκή της εταιρείας στον χώρο των crypto.

Η αγγελία αναρτήθηκε στο CoinDesk την περασμένη εβδομάδα, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται αν η κίνηση αυτή της Amazon μπορεί τελικά να την οδηγήσει στην αποδοχή του bitcoin ως μέσου πληρωμών.

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε 11% στα 38.302 δολάρια σήμερα το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα είχε πλησιάσει σε απόσταση λίγων εκατοντάδων δολαρίων το επίπεδο των 40.000 δολαρίων. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης το ether και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Κλείσιμο των θέσεων short

Η σημερινή μεγάλη άνοδος αναζωογόνησε τις αγορές κρυπτονομισμάτων, οι οποίες δέχονται μεγάλες πιέσεις επί μήνες.

Ορισμένοι αναλυτές ανέφεραν ότι η κάλυψη των θέσεων short οδήγησε επίσης στην άνοδο των τιμών. Θέσεις short πάνω από 940 εκατ. δολάρια ρευστοποιήθηκαν σήμερα, το μεγαλύτερο ποσό από τις 19 Μαΐου.

«Η έκταση του άλματος μάλλον καθοδηγήθηκε από τα πολύ μοχλευμένα σορταρίσματα», δήλωσε ο επικεφαλής του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ