Νέα
  • ΓΔ: 892.13 -2.32%
  • Τζίρος: 70,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Πτώση στα 37.000 δολάρια μετά τη διάψευση της Amazon

To bitcoin υποχώρησε μετά το χθεσινό ράλι που έκανε πάνω από τα 40.000 δολάρια, εν μέσω εικασιών ότι η Amazon θα δέχεται από φέτος το κρυπτονόμισμα για πληρωμές.

Επιβεβαιώνοντας, για μία ακόμη φορά, την υψηλή μεταβλητότητά του, το bitcoin σημείωνε σήμερα απώλειες 3,5% και διαπραγματευόταν περί τα 37.100 δολάρια, ενώ πτωτικά κινούνται και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το ether και το Litecoin. Το ether σημείωνε απώλειες έως 5%, αναστρέφοντας τα κέρδη που είχε τη Δευτέρα .

To ράλι του bitcoin ξεθύμανε γρήγορα μετά από διάψευση εκπροσώπου της Amazon ότι η εταιρεία σκοπεύει να το κάνει δεκτό για πληρωμές έως το τέλος του έτους.

Την άνοδο του bitcoin έως τα 40.545 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιουνίου, καθοδήγησαν επενδυτές που έσπευσαν να καλύψουν θέσεις short.

Tι λένε αναλυτές

Ο επικεφαλής του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Luno δήλωσε ότι οι κινήσεις των τιμών του bitcoin εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πολλαπλό κύμα διόρθωσης μετά το υψηλό ρεκόρ του Απριλίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ψηφιακό νόμισμα μπορεί βραχυπρόθεσμα να κινηθεί έως τα 45.000 δολάρια, πριν υποχωρήσει ξανά.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το bitcoin αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να είναι μία έκπληξη από την πλευρά της Fed, η οποία μπορεί να εξηγήσει γιατί το bitcoin δεν είναι σε θέση να κινηθεί πάνω από το ψυχολογικό όριο των 40.000 δολαρίων», δήλωσε αναλυτής της Oanda, αναφερόμενος στις αποφάσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ