Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα 5ετή

Πηγή: Pixabay

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο υποχώρησε η απόδοση των 5ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ενώ η απόδοση των 10ετών κινείται κοντά στο αντίστοιχο χαμηλό, καθώς οι χθεσινές ανακοινώσεις της Fed, που διατήρησε τη χαλαρή πολιτική της, έδωσαν στήριξη στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων.

Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου μειώθηκε στο -0,16% από -0,14% που κινείτο χθες το απόγευμα, όταν είχε καταγράψει επίσης χαμηλό ρεκόρ. Για το 10ετές ομόλογο, η απόδοση μειώθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 0,60% που είναι χαμηλό 7μήνου και κοντά στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο 0,57% του περασμένου Δεκεμβρίου.

To μήνυμα της Fed

Η Fed έστειλε χθες σήμα ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για ενδεχόμενη απόσυρση της νομισματικής στήριξης χωρίς να αναφέρει πότε είναι πιθανό να μειώσει τις αγορές ομολόγων. Οι δηλώσεις του προέδρου της, Τζερόμ Πάουελ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το βράδυ ώθησαν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων (Treasury) χαμηλότερα, ενώ είχαν αυξηθεί μετά την ανακοίνωση της Fed.

Στην Ευρωζώνη, η απόδοση των 10ετών ομολόγων, υποχώρησε σε νέο χαμηλό 7μήνου, στο -0,458%, υποχωρώντας περισσότερο από μία μονάδα βάσης.

«Η τελευταία απόφαση της Fed απεδείχθη πολύ ηπιότερη σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίασή της όσον αφορά στις αγορές, με τις αποδόσεις των Treasury να υποχωρούν λίγο μόνο και οι μετοχές να μένουν ως επί το πλείστον αμετάβλητες», δήλωσε αναλυτής της Deutsche Bank.

Η προσοχή στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

H προσοχή στρέφεται τώρα στα προσωρινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, τα οποία θα ανακοινώσει αύριο η Eurostat. Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Ισπανίας αυξήθηκε στο 2,9% σε ετήσια βάση από 2,5% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Στη Γερμανία, η οποία ανακοινώνει σήμερα στοιχεία, αναμένεται αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού στο 3,3%, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα