Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για τον S&P 500 και τον Dow Jones

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σκαρφάλωσαν ο S&P 500 και ο Dow Jones σήμερα, εν μέσω μίας σειράς ανακοινώσεων ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και της ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones σημείωνε κέρδη 0,49%, ενώ 0,44% ήταν τα κέρδη του S&P 500 και 0,36% του Nasdaq. 

Η μετοχή της Ford εκτινάχθηκε 5,9% σε υψηλό επίπεδο τριών εβδομάδων καθώς αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα φετινά κέρδη.

Η Boeing και Caterpillar, όπως και τράπεζες – μεταξύ των οποίων η JPMorgan, η Bank of America και η Citigroup – κατέγραφαν κέρδη από 0,4% έως 1% μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Fed ότι δεν είναι ακόμη ώρα να αποσύρει το τεράστιο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας.

Τα σχόλια της κεντρικής τράπεζας καθησύχασαν επίσης τους φόβους ότι η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα θα δημιουργούσε ρήγματα σε μία ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,5% στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ ο αριθμός όσων ζητούν επιδόματα ανεργίας μειώθηκε σε 400.000 την περασμένη εβδομάδα.

Οι συναλλαγές στην Wall Street τους τελευταίους μήνες επηρεάσθηκαν επίσης από την αύξηση του πληθωρισμού και οι φόβοι ότι οι υψηλότερες τιμές δεν θα είναι προσωρινές, όπως αναμένεται, είχαν ρίξει πρόσφατα τον δείκτη αναφοράς S&P 500 από τα υψηλά επίπεδα – ρεκόρ.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ