Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Πάνω από τα 41.000 δολάρια μετά από 10ήμερο ράλι

Το bitcoin κινείται πάνω από τα 41.000 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, μετά από ένα 10ήμερο ανοδικό σερί που σημείωσε για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια.

Συγκεκριμένα, η τιμή του διαμορφωνόταν πριν λίγο στα 41.344 δολάρια, με άνοδο 6,2% το τελευταίο 24ωρο.

Ανοδικά κινούνται και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το ether (4,5% στα 2.453 δολάρια) και το chainlink που εκτινάχθηκε 13% στα 21,72 δολάρια.

Μετά την πρόσκαιρη πτώση του bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια στις 20 Ιουλίου, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα άρχισε μία σταθερή ανοδική πορεία, καταγράφοντας κέρδη 18% τον Ιούλιο, μετά τις απώλειες που είχε σημειώσει τους δύο προηγούμενους μήνες.

Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί 8ετίας παρά τον φόβο και την αβεβαιότητα

«Το απίστευτο ανοδικό σερί σημειώνεται σε μία πολύ περίεργη εποχή, όταν το FUD είναι υψηλό», έγραψε ο Mati Greenspan,  ιδρυτής της εταιρείας ανάλυσης κρυπτονομισμάτων και συναλλάγματος της εταιρείας Quantrum Economics, σε χθεσινό σημείωμά του. Το FUD είναι το ακρωνύμιο για τον «φόβο, την αβεβαιότητα και την αμφιβολία» (fear, uncertainty and doubt) και χρησιμοποιείται από τους επενδυτές στα crypto και αναλυτές όταν αναφέρονται σε αρνητικά νέα.

Η ανθεκτικότητα της τιμής του bitcoin θεωρείται ακόμη ως ισχυρή κοντά στα 40.000 δολάρια. Ορισμένοι αναλυτές του κλάδου, ωστόσο, αναρωτιούνται τώρα δυνατά αν μπορεί να έχουν περάσει τα χειρότερα για το bitcoin.

«Κάτι μοιάζει διαφορετικό αυτή την εβδομάδα», έγραψε το Coinbase σε ανάλυση της αγοράς. Από την αρχή του έτους, το bitcoin καταγράφει κέρδη 43%, πολύ υψηλότερα από το 17% της ανόδου του δείκτη S&P 500.

Με πληροφορίες από yahoo.finance και coindesk

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ