Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κρυπτονομίσματα: Ο Ιρλανδός κεντρικός τραπεζίτης τα συγκρίνει με τη συλλογή γραμματοσήμων

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Πολύ πιθανή θεωρεί την καθιέρωση του ψηφιακού ευρώ ο διοικητής της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας, Gabriel Makhlouf, σε ανάρτησή του σε blog της τράπεζας, συγκρίνοντας του αγοραστές κρυπτονομισμάτων με τη συλλογή γραμματόσημων.

«Κατά την άποψή μου, δεν τίθεται θέμα αν, αλλά μάλλον πότε και πώς (θα υπάρξει το ψηφιακό ευρώ)», σημείωσε.

Η καθιέρωση του ψηφιακού ευρώ θα αποτελούσε μία «θεμελιώδη στροφή» στη χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, έγραψε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Τα κρυπτονομίσματα δεν εμπίπτουν στον ορισμό του χρήματος

Για τα κρυπτονομίσματα ανέφερε ότι συνοδεύονται από μία «περιγραφή που δεν βοηθά και είναι παραπλανητική», καθώς δεν εμπίπτουν στον ορισμό του χρήματος.

Ορισμένα cryptos δεν έχουν κάποια βάση αναφοράς για να προσφέρουν σταθερότητα, έγραψε, προσθέτοντας ότι «από την άλλη πλευρά, με βάση τα στοιχεία ότι κάποιος κόσμος θέλει να τα μαζεύει, όπως κάποιοι θέλουν να συλλέγουν άλλα πράγματα (όπως, για παράδειγμα, γραμματόσημα». Η αγορά τέτοιων μέσων μπορεί να είναι επικερδής, αλλά μπορεί να αποφέρει και ζημιές, σημείωσε.

Ο Makhlouf έβαλε και κατά των stablecoins, λέγοντας ότι τα cryptos που συνδέονται με ένα σταθερό νόμισμα, όπως το αμερικανικό δολάριο, αξίζουν μόνο όσο η διακυβέρνηση πίσω από τη δέσμευσή τους για τη σύνδεση αυτή.

Με πληροφορίες από yahoo.finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ