Νέα
  • ΓΔ: 820.31 +0.44%
  • Τζίρος: 15,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Η JPMorgan ξεκίνησε το δικό της fund στο κρυπτονόμισμα

JP Morgan / Πηγή: A{

H JPMorgan ολοκλήρωσε τη στροφή της από «το ποτέ bitcoin» σε έναν γνήσιο παίκτη στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων, ξεκινώντας αυτή την εβδομάδα το δικό της fund σε bitcoin για τους πλούσιους πελάτες της.

Η δημιουργία του fund, το οποίο είχε ανακοινωθεί στα τέλη Απριλίου, θα παρουσιαστεί στους πελάτες της τράπεζας ως το ασφαλέστερο και φθηνότερο όχημα για επενδύσεις στο bitcoin. 

Αυτή είναι η γραμμή του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος ήταν ανέκαθεν επιφυλακτικός για τα κρυπτονομίσματα.

Παρ’ όλη, όμως, την απέχθειά του για το ψηφιακό χρήμα, ο Dimon έχει δηλώσει  επανειλημμένα ότι οι πελάτες θέλουν το bitcoin και για τον λόγο αυτό η JPMorgan έχει την ευθύνη να το προσφέρει με ασφάλεια.

«Δεν είμαι υποστηρικτής του bitcoin, αλλά δεν ενδιαφέρομαι γι’ αυτό», είπε ο Dimon στην Wall Street Journal τον Μάιο. «Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες ενδιαφέρονται και δεν λέω στους πελάτες τι να κάνουν», πρόσθεσε.

Περιμένοντας το πράσινο φως για ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το fund θα λειτουργήσει επίσης ως εύκολο πέρασμα σε ένα exchange-traded fund μόλις δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για την είσοδο στο χρηματιστήριο των funds που επενδύουν σε bitcoin.

H JPMorgan δεν έχει καταθέσει ακόμη αίτηση στη SEC για τη σύσταση ETF σε bitcoin, όπως έχουν κάνει σχεδόν δέκα άλλες εταιρείες που περιμένουν εναγωνίως το πράσινο φως.

Ολοι οι πλούσιοι πελάτες της αμερικανικής τράπεζας απέκτησαν πρόσφατα τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε bitcoin funds μέσω του χρηματιστηριακού λογαριασμού της.

Με πληροφορίες από yahoo.finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ