Νέα
  • ΓΔ: 908.13 +1.01%
  • Τζίρος: 93,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Πάνω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου

To bitcoin ξεπέρασε σήμερα το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος σημείωνε άνοδο 3,5% στα 50.093 δολάρια στην αγορά της Ασίας, ενώ κέρδη κατέγραφαν και άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το ether και το cardano.

H ανάκαμψη των ψηφιακών νομισμάτων ενίσχυσε ξανά την αισιοδοξία των οπαδών των crypto, επαναφέροντας παλαιότερες μακροπρόθεσμες προβλέψεις για αύξηση της τιμής του bitcoin πάνω από τα 100.000 δολάρια. Αλλοι επενδυτές προβλέπουν ότι επί του παρόντος το bitcoin θα κινείται σε ένα μεγαλύτερο εύρος τιμών.

Το bitcoin «πλησιάζει στο ανώτατο όριο αυτού που θεωρώ ως το νέο εύρος διαπραγμάτευσής του, από λίγο υψηλότερα των 40.000 δολαρίων έως λίγο πάνω από τα 50.000 δολάρια», έγραψε ο επικεφαλής της Bensignor Investment Strategies σε σημείωμά του.

bitcoin διάγραμμα

Στα 2,2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων

Την υψηλότερη τιμή του κατέγραψε το bitcoin τον Απρίλιο, όταν έφθασε σχεδόν τα 65.000 δολάρια, με αιχμή την υψηλή ρευστότητα, τα στοιχήματα για γρήγορα κέρδη και την αισιοδοξία λόγω της αύξησης της ζήτησης από θεσμικούς επενδυτές.

Ωστόσο, περισσότερο επικριτικά σχόλια έγιναν στη συνέχεια, όπως για το υψηλό περιβαλλοντικό κόστος που συνεπάγεται η εξόρυξη του bitcoin, το οποίο τονίσθηκε από τον επικεφαλής της Tesla, Ελον Μασκ. Σε συνδυασμό με τα μέτρα που έλαβε η Κίνα κατά των κρυπτονομισμάτων, το κλίμα χάλασε και η τιμή του bitcoin μειώθηκε και κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Η πρόσφατη ανάκαμψη είχε ως αποτέλεσμα ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση των περισσότερων από 9.000 ψηφιακών νομισμάτων έφθασε περίπου τα 2,2 τρισ. δολάρια από 1,2 τρισ. δολάρια πριν από έναν μήνα.  

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ