Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανοδική επιστροφή στο ελληνικό χρηματιστήριο και στις ξένες αγορές

Ανάταξη δυνάμεων ενόψει Σεπτεμβρίου θα καταγραφεί αυτή την εβδομάδα στο ελληνικό χρηματιστήριο σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών. Η προηγούμενη εβδομάδα κινήθηκε πτωτικά μεν, αλλά όχι απογοητευτικά με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει πάνω από τις 880 μονάδες. Ούτως ή άλλως η προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν ενδεικτική (λόγω θερινών αργιών) για το ελληνικό χρηματιστήριο και έτσι η πτώση των ξένων αγορών πέρασε μάλλον με χαμηλές πιέσεις.

Όπως είχαμε αναφέρει πριν από το μικρό διάλλειμα, το αρνητικό σενάριο για τον Γενικό Δείκτη δείχνει στήριξη στις 860 μονάδες και το θετικό δύσκολα δείχνει υπέρβαση των 900 μονάδων. Η εξέλιξη μάλλον ήταν καλύτερη απ’ ότι περιμέναμε αφού ο Γενικός Δείκτης πέρασε τα δύσκολα πέριξ των 880 μονάδων και ελπίζει σε μία καλυτερη συνέχεια, εάν βέβαια οι συνθήκες το επιτρέψουν. Καθοριστικοί παράγοντες θα είναι η πορεία των τραπεζικών μετοχών και οι αντοχές των μη δεικτοβαρών blue chips. Κινητικότητα έχουν αρκετές μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης αλλά με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Οι ξένες αγορές διόρθωσαν την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των φόβων για την εφαρμογή του tapering , μείωση δηλαδή της ποσοτικής χαλάρωσης από την FED. Οι δείκτες στην Αμερική έχουν ενσωματώσει σε σημαντικό βαθμό αυτή την εξέλιξη (δηλαδή τον φόβο μείωσης της χρηματοδότησης της οικονομίας) και ποντάρουν στην ανάπτυξη. Κατά την σημερινή συνεδρίαση , οι ευρωπαικοί δείκτες έχουν ξεκινήσει ανοδικά όπως ανοδικά κινούνται και τα αμερικανικά futures.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει προς τις 890 μονάδες και με άνοδο σε μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και Jumbo και από τράπεζες σε Πειραιώς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ