Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Ανοδικά κινούνται οι τιμές μετοχών και πετρελαίου

ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν ανοδικά και η διάθεση για ανάληψη κινδύνου στις παγκόσμιες αγορές αυξήθηκε σήμερα, αλλά παρέμεναν οι ανησυχίες ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα αποτελέσει εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη.

Οι τιμές των μετοχών και του πετρελαίου, οι οποίες είχαν υποχωρήσει την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της ανάπτυξης, ανέκαμψαν στη διαπραγμάτευση στην Ασία.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί τις μετοχές σε 50 χώρες, σημείωνε άνοδο 0,4%, ανακάμπτοντας από τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Ιούνιο που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,3%.

Ανοδος 2% των τιμών πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε 2,1% πάνω από τα 67 δολάρια και του αμερικανικού πετρελαίου (WTI) κατά 2% πάνω από τα 64 δολάρια, μετά τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες εννέα και πλέον μηνών που είχαν καταγράψει την περασμένη εβδομάδα, με την αγορά να προετοιμάζεται για μία μείωση της ζήτησης καυσίμων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων διαμορφωνόταν στο -0,472%, ενώ αυτή του αμερικανικού 10ετούς τίτλου στο 1,2717%.

Οι προσδοκίες ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα μειώσει τη νομισματική στήριξή της νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνέβαλε ώστε στην  ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες , με το ευρώ να υποχωρεί σε χαμηλό επίπεδο 9μήνου στα 1,1664 δολάρια την Παρασκευή. Σήμερα το πρωί σημείωνε άνοδο 0,2% στα 1,1724 δολάρια.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ