Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Η PayPal θα παρέχει υπηρεσίες σε crypto στη Βρετανία

PayPal / Πηγή: AP
PayPal / Πηγή: AP

Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά την παροχή υπηρεσιών σε κρυπτονομίσματα στη Βρετανία, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της στη χώρα να αγοράζουν, να κατέχουν και να πουλούν ψηφιακά νομίσματα από αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για την πρώτη επέκταση της PayPal αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών σε crypto εκτός των ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο τη σχετική δραστηριότητα.

«Πήγε πραγματικά καλά στις ΗΠΑ», δήλωσε στο CNBC ο γενικός διευθυντής της PayPal για το blockchain, τα crypto και τα ψηφιακά νομίσματα. «Περιμένουμε ότι θα πάει καλά και στη Βρετανία», πρόσθεσε.

Αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων με μία στερλίνα

Η εφαρμογή της PayPal για τα crypto επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν ή να πωλούν το bitcoin, το bitcoin cash, το Ethereum ή το Litecoin με μόλις μία στερλίνα. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να παρακολουθούν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων σε πραγματικό χρόνο.

Αντίστοιχα με την αμερικανική εκδοχή του προϊόντος. Η PayPal βασίζεται στην εταιρεία ψηφιακών νομισμάτων Paxos για να επιτρέψει την αγορά και πώληση crypto στη Βρετανία.

Η υπηρεσία κρυπτονομισμάτων της αμερικανικής εταιρείας είναι αντίστοιχη με αυτή της βρετανικής εταιρείας χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας Revolut. Όπως και στην περίπτωση της Revolut, οι χρήστες της PayPal δεν μπορούν να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους σε crypto εκτός της εφαρμογής.

Αυξάνεται η αποδοχή των crypto από μεγάλες εταιρείες

Η PayPal επισημαίνει ότι η εμπλοκή της με τα crypto αφορά στη διευκόλυνση του κόσμου να συμμετέχει στην αγορά. Η εταιρεία είναι μία από τις πολλές χρηματοπιστωτικές που προχωρούν στον σε μεγάλο βαθμό μη ρυθμισμένο κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τη μεταβλητότητα των τιμών, της προστασία των καταναλωτών και το πιθανό ξέπλυμα χρήματος, πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως η Mastercard, η Tesla και το Facebook προσχώρησαν στον κόσμο των crypto πρόσφατα.

Αν και η εταιρεία ξεκίνησε με το εμπόριο των crypto, στοιχηματίζει ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο στο ηλεκτρονικό εμπόριο μακροπρόθεσμα. Νωρίτερα φέτος, η PayPal επέτρεψε σε Αμερικανούς καταναλωτές να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για τις ηλεκτρονικές πληρωμές των εμπόρων της παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ