Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Η αύξηση της δυναμικότητας εξόρυξης στηρίζει την τιμή του

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

To bitcoin κινείται σήμερα λίγο χαμηλότερα από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, το οποίο είχε ξεπεράσει χθες για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, διαψεύδοντας τους φόβους ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει γρήγορα και κάνοντας τους φανατικούς υποστηρικτές του να προβλέπουν ξανά ότι μπορεί να φθάσει μελλοντικά και τα 100.000 δολάρια.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο υποχωρούσε το μεσημέρι στο Λονδίνο 0,9% στα 49.744 δολάρια. Αναλυτές φοβόνταν ότι θα είχε μεγαλύτερες απώλειες, με μία πτώση κοντά στα 47.000 δολάρια μετά τη διάσπαση του επιπέδου των 50.000 δολαρίων.

Βελτίωση του hash rate

Σύμφωνα με ειδικούς, η ανθεκτικότητα που δείχνει το bitcoin στηρίζεται από τη βελτίωση στη δυναμικότητα εξόρυξής του (το λεγόμενο hash rate) το τελευταίο διάστημα, μετά τα μέτρα που πήρε η Κίνα κατά των miners.

«Το hash rate σημείωσε σημαντική ανάκαμψη από τα χαμηλά επίπεδα του Ιουλίου», δήλωσε ο επικεφαλής αναλύσεων αγοράς της Avatrade.

Στα τέλη Μαΐου, η Κίνα, η οποία ήταν το επίκεντρο του mining, έλαβε μέτρα κατά της εξόρυξης του bitcoin, με αποτέλεσμα το hash rate να μειωθεί τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο διετίας.

Στη συνέχεια, ωστόσο, οι miners μετακινήθηκαν από την Κίνα σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τη δραστηριότητά τους για να καλύψουν τη ζήτηση. Το hash rate αυξήθηκε σχεδόν 50% από τα χαμηλά επίπεδα του Ιουλίου, αλλά παραμένει περίπου 30% χαμηλότερα από το ιστορικά υψηλό επίπεδο του Μαΐου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας Blockchain.

«Η βελτίωση του δείκτη αυτού δείχνει ότι ο τομέας προσαρμόζεται γρήγορα μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε στην Κίνα», δήλωσε ο επικεφαλής αναλύσεων της Avatrade.

CoinShares: Τα crypto δεν είναι απλά μία μόδα 

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η ανθεκτικότητα του bitcoin δείχνει ότι τα crypto δεν αποτελούν απλά μία μόδα. Η απόφαση της PayPal να προσφέρει υπηρεσίες σε κρυπτονομίσματα στη Βρετανία είναι «μία ένδειξη ότι κάθε εταιρεία θα είναι στο τέλος μία εταιρεία crypto – απλά δεν το ξέρουν ακόμη», δήλωσε στο Yahoo Finance Live η επικεφαλής για τη στρατηγική της CoinShares, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι η τάση αυτή μόλις αρχίζει».

Αρθρο του yahoo.finance θυμίζει ότι ήταν μόλις τον περασμένο Μάιο που οι επικριτικές δηλώσεις του επικεφαλής της Tesla, Ελον Μασκ, έστειλαν το bitcoin στα τάρταρα και συγκεκριμένα από τα σχεδόν 65.000 δολαρίων τον Απρίλιο σε κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Το διάστημα εκείνο, μία σειρά από επικριτές των crypto προχώρησαν σε αφορισμούς του bitcoin, με πιο χαρακτηριστική την παρομοίωσή του με δηλητήριο από τον μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

«Τα crypto δεν είναι μόδα. Υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ασφαλώς, που τα κάνουν λίγο κερδοσκοπικά και φούσκες… αλλά αν εστιάσουμε στο μέλλον σε μία περίοδο 10 ή 20 ετών… θα δούμε τα crypto ως ένα βασικό στοιχείο του νέου ψηφιακού κόσμου», δήλωσε η επικεφαλής στρατηγικής της CoinShares.

Με πληροφορίες από yahoo.finance

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ